Industry

VIDEO / O noua premiera KLM

Airport Navigation Service vine in ajutorul pasagerilor ce au zboruri de conexiune si tranziteaza aeroportul Amsterdam Schiphol. KLM devine astfel prima companie aeriana din lume care foloseste technologia “beacon” pentru servicii de navigatie indoor.

Dupa aterizare, pasagerii trebuie sa se conecteze la reteaua Wi-Fi a aeroportului si sa-si activeze Bluetooth-ul, Schiphol oferind conexiune gratuita la internet incepand din septembrie. Evident, smarthphone-ul trebuie sa aiba instalat si app-ul KLM. De indata ce ajung in apropierea unui beacon (emitator) de navigatie, calatorii vor primi o notificare prin care sunt intrebati daca vor sa beneficieze de asistenta in gasirea portii pentru zborul de conexiune. In caz afirmativ, app-ul va afisa ruta ce trebuie urmata, distanta si timpul estimat pana la sosire.

Beacon-urile KLM au fost instalate la portile de imbarcare, in lounge-uri si pe coridoarele aeroportului. Momentan, app-ul Airport Navigation Service poate fi descarcat doar pe smartphone-urile cu Android, dar va fi disponibil si pentru Apple iOS pana la sfarsitul anului. 76% dintre pasagerii KLM care tranziteaza aeroportul Schiphol au zboruri de conexiune, astfel ca noul serviciu este binevenit.

ta_map_phone

Leave a Reply