Industry

VIDEO / Noile uniforme Alitalia pentru insotitorii de bord, parteneriat cu Lavazza

By 22-05-2016 June 8th, 2016 No Comments

Debutul noii colectii a avut loc pe 18 mai la Roma. Din iulie, uniformele vor fi introduse treptat si purtate de cei 5700 insotitorii de bord si personal de la sol, inclusiv angajatii din lounge si cei de la check-in.

Creata de couturier-ul italian Ettore Bilotta in atelierul sau din Milano, noua Alitalia Collection se inspira din zilele de glorie ale modei din Italia anilor 50 si 60. Noile uniforme au fost desenate si fabricate la comanda de o echipa de aproape 500 de persoane. Materialele textile provin din Toscana, matasea din Como, uniformele barbatilor au fost definitivate in Puglia, pantofii in zona Marche si accesoriile din piele (manusi) in Napoli.

https://youtu.be/TVAA3O7NcVM

Pentru ca noile uniforme sa exprime esentele Italiei, Ettore Bilotta s-a inspirat din peisajele tarii – mai ales din Cinque Terre (Riviera italiana), dar si din architectura si lifestyle-ul cotidian. Bilotta a folosit rosul pentru a sublinia pasiunea italiana, in timp ce verdele face trimitere la zona rurala a Italiei, respectiv la bogatia culturii si istoriei. Fara a oferi o data exacta, Alitalia a spus ca urmeaza sa fie introduse noi uniforme si pentru piloti, respectiv pentru staff-ul operational.

https://youtu.be/NKC3fxby-_A

Parteneriat Alitalia si Lavazza

Cele doua parti au semnat un important parteneriat pe trei ani care le va permite pasagerilor de pe cele 147 de rute Alitalia să savureze o gamă exclusivă de cafea. Astfel, toți pasagerii Alitalia, indiferent de clasa in care călătoresc, vor putea să se delecteze cu o cafea instant de calitate superioară, realizată special pentru compania aeriană italiană, printr-un amestec de boabe de cafea Arabica 100%.

Alături de cafea decofeinizată și cafea instant, pasagerii Busines Class pe zborurile lung-curier vor avea posibilitatea să aleagă, à la carte, diferite băuturi preparate folosind unul din 3 blend-uri de espresso selecționate special pentru Alitalia. Cele 3 sunt iTierra!, o cafea organică 100% care provine din ferme certificate de organizația Rainforest Alliance și care are un gust bogat, cu note de ciocolată, Gran Riserva, cu o aromă bogată și o savoare dulce și somptuoasă, și Gran Crema, o cafea espresso italiană clasică cu un gust echilibrat.

Conform înțelegerii dintre cele două companii, cafeaua Lavazza va fi servită și în lounge-urile Alitalia din aeroporturile din Italia, cât și din cele internaționale. Arta de a combina diferite tipuri de cafea a fost proiectul de suflet al fondatorului companiei, Luigi Lavazza, care a inventat acest concept în magazinul său din Torino, în urmă cu peste 120 de ani. Alitalia și Lavazza și-au unit forțele pentru a le oferi pasagerilor experiențe de calitate, atât în aer, cât și la sol. Mai multe informatii despre Lavazza.

Carta caffe Lavazza per Alitalia IMG_8251 IMG_8252 IMG_8255 IMG_8250 IMG_8249 IMG_8253 IMG_8254 IMG_8256

Leave a Reply