Industry

VIDEO / MiG-21 LanceR prabusit in apropierea aeroportului Mihail Kogalniceanu

Astazi, la ora 11:15, un MiG-21 LanceR (numarul 5788) s-a prabusit in zona localitatii Nazarcea, judetul Constanta, in timpul executarii manevrelor de aterizare. Pilotul s-a catapultat si a supravietuit.

Mai jos, comunicatul de presa trimis de MAPN. Foto: Radio Constanta.

Locotenent-comandorul Adrian Stancu, pilot pe o aeronavă MiG-21 LanceR a Forțelor Aeriene Române, s-a catapultat astăzi, 12 iunie, în jurul orei 11:15, în apropierea aeroportului Mihail Kogălniceanu, în zona localității Nazarcea, județul Constanța, în timpul executării manevrelor de aterizare. Pilotul este conștient și se află în stare stabilă. El a fost recuperat, i s-a acordat primul ajutor la fața locului și a fost transportat pe cale aeriană la Spitalul Județean Constanța.

Aeronava, care se afla în dotarea Bazei 86 Aeriană ”Locotenent aviator Gheorghe Mociorniță” din Fetești, decolase în jurul orei 10.00 de pe baza aeriană din Mihail Kogălniceanu pentru a executa o misiune de antrenament în cadrul exercițiului ”Thracian Eagle 2017”, care se desfășoară împreună cu forțele aeriene bulgare.

După executarea misiunii, la întoarcerea către Mihail Kogălniceanu, pe timpul executării manevrelor de aterizare, pilotul a raportat o defecțiune majoră la motor, cu deteriorarea parametrilor de funcționare ai acestuia. Conform procedurilor, pilotul s-a catapultat, aeronava prăbușindu-se în zona menționată, în afara ariilor locuite.

Cazul este cercetat de Parchetul Militar, conform procedurilor legale, iar circumstanțele accidentului vor fi investigate de o comisie numită de șeful Statului Major al Forțelor Aeriene.

Leave a Reply