Industry

VIDEO: Jetstar a primit primul Boeing 787

alt

Pe 7 octombrie Boeing a livrat primul 787-8 Dreamliner companiei Jetstar Airways, divizia low-cost a Grupului Qantas. Jetstar are comandate 14 exemplare Dreamliner.

Dreamliner-ul Jetstar (înmatriculat VH-VKA) este și primul Boeing 787 livrat către o companie aeriană din Australia. Aeronava este configurata in doua clase de calatorie: 21 locuri la Business si 314 in Economy. Din 13 noiembrie Jetstar va introduce noua aeronavă pe rute naționale, intre Melbourne si Gold Coast, respectiv Melbourne-Cairns, după care îl va folosi pentru zboruri către destinații internaționale, acestea urmand sa debuteze la mijlocul lunii decembrie. Compania nu a precizat inca primele destinatii lung-curier. Jetstar Airways a comandat 14 Boeing-uri 787 și speră să aibă o flotă lung-curier compusă exclusiv din Dreamlinere până în 2015.

UPDATE:
Bali va fi prima destinatie internationala pentru 787 Dreamliner Jetstar. Zborurile zilnice Melbourne – Bali vor incepe pe 18 decembrie 2013, biletele fiind puse deja in vanzare. Urmatoarele doua Dreamlinere vor intra in flota companiei la inceputul anului viitor.

http://www.youtube.com/watch?v=sAIn2OeSN2E

Leave a Reply