Trip Reports

VIDEO / Istanbul – Antalya si retur cu primul Boeing 787-9 Dreamliner (TC-LLA) Turkish Airlines

Pe 9 iulie, Turkish Airlines a operat primul zbor comercial cu primul 787-9 din flota. Aeronews.ro a fost la bord, zburand in Business Class intre IST-AYT si retur, si va aduce primele impresii despre aceasta experienta.

Despre Boeing-urile 787-9 Turkish Airlines am vorbit in repetate randuri pe Aeronews.ro si pe Facebook + Twitter. Un scurt reminder: TK a comandat 25 de unitati + 5 optiuni, iar pana acum a receptionat doua Dreamlinere: TC-LLA a ajuns la IST pe 26 iunie, iar TC-LLB a sosit pe 11 iulie. Inca doua 787-9 trebuie sa soseasca in aceasta luna (TC-LLC a efectuat deja primul zbor) si doua in august. Initial, TK zboara cu 787-9 intre Istanbul si Antalya de cel putin doua ori / zi pentru familiarizarea echipajelor, iar primul zbor lung-curier va avea loc pe 17 iulie spre Denpasar, Bali. Daca nu intervin schimbari, pe 28 septembrie vom vedea un 787-9 Turkish si la Bucuresti.

GEAR UP! Turkish Airlines’ first 787-9 #Dreamliner (TC-LLA) taking off from İstanbul into its first revenue flight,…

Publicată de Aeronews pe Marţi, 9 iulie 2019

Noul Business Class pentru 787 si A350

Noua clasa Business Turkish Airlines a debutat pe Boeing 787-9 Dreamliner si va fi regasita si pe Airbus-urile A350-900 (25 comanda ferma + 5 optiuni). Realizate de Stelia Aerospace, noile fotolii Business Class ofera un seat pitch de 44 inci (1,11 metri), devin paturi complet plate si au panouri despartitoare (in cazul locurilor din mijloc, layout 1-2-1) pentru a oferi intimitate maxima pasagerilor.

TOUCHDOWN in #Antalya, Boeing 787-9 #Dreamliner Turkish Airlines (TC-LLA), first commercial flight TK2410 from Istanbul. Video: Aeronews.ro ✈️ #TKmoments #widenyourworld Star Alliance

Publicată de Aeronews pe Miercuri, 10 iulie 2019

Alte caracteristici ale noului Business Class TK: mai multe spatii de depozitare, lumini integrate pentru citit si o masuta generoasa. Ambianta premium este accentuata de insertiile de Alcantara, material regasit la automobilele sportive. Fiecare pasager din Business Class se bucura de acces direct la culoar, iar sistemul de divertisment la bord dispune de ecrane Full-HD cu diagonala de 18 inci (45 cm).

SUNSET TAKE-OFF / Turkish Airlines’ first Boeing 787-9 #Dreamliner (TC-LLA) departing #Antalya on July 9th bound for Istanbul. Video: Aeronews.ro ✈️ #TKmoments #widenyourworld Star Alliance

Publicată de Aeronews pe Miercuri, 10 iulie 2019

Istanbul-Antalya, zborul TK2410

Pe 9 iulie, am ajuns dimineata devreme la Istanbul venind din Bucuresti cu un Airbus A321. Dupa aterizarea pe noul aeroport urias am rulat aproape 15 de minute pana la terminal, de unde ne-am indreptat catre zona Zboruri interne si poarta pentru Antalya. Boeing-ul 787-9 Dreamliner nu era parcat acolo, ci la alta pozitie, departe de terminal, astfel ca am fost dusi la avion cu autobuzul. Zborul TK2410 spre Antalya a avut un load factor de 100%, la fel ca si zborul de seara TK2421 operat tot cu 787-9.

DUSK arrival in #Istanbul from Antalya on July 9th, Boeing 787-9 #Dreamliner (TC-LLA) Turkish Airlines. Video: Aeronews.roİGA İstanbul Airport #widenyourworld Turkish Airlines #TKmoments

Publicată de Aeronews pe Joi, 11 iulie 2019

Ambianta eleganta pentru noul Business Class

Dupa ce am fotografiat aeronava din exterior, am ajuns in cabina Business, unde am fost intampinati de insotitorii de zbor cu un zambet larg. Prima impresie: noul Business Class Turkish Airlines arata bine ca design, cu linii fluide, forme elegante si o combinatie reusita intre materialele folosite, motivele alese, specifice turcesti (laleaua nu lipseste din imaginile care se succed pe monitoarele largi) si calitatea finisarilor. Unii ar putea considera noua cabina Business prea inchisa la culoare, insa accentele portocalii (pernele si centurile de siguranta cu prindere in 3 puncte) fac ca aceasta senzatie sa dispara dupa cateva minute petrecute la bord. De precizat ca si clasa Economy este noua, layout 3-3-3. Contactul cu aceasta a fost scurt, cateva minute pentru a face fotografii, asa ca revenim la impresiile din Business Class.

THIS morning, Turkish Airlines operated its first commercial flight with Boeing 787-9 #Dreamliner to Antalya, and…

Publicată de Aeronews pe Marţi, 9 iulie 2019

Design atragator, dar cu un inconvenient pentru avgeeks

Atat pe zborul spre Antalya, cat si pe cel retur am avut locul 8K, un loc la geam. Desi ne place designul rotunjit al noilor fotolii Business realizate de Stelia Aerospace, partea superioara aduce un inconvenient major, mai ales pentru pasionatii de aviatie care vor sa priveasca afara in timpul zborului si sa faca fotografii: obtureaza jumatate din geam. Pentru a privi in exterior, este nevoie sa te inclini inainte si sa intorci putin capul, lucru care poate deveni obositor, mai ales pe zborurile lung-curier. Locul din fata, 7K, oferea o mai buna vizibilitate in exterior, insa este amplasat langa culoar, deci mai putina intimitate decat 8K, unde scaunul este pozitionat imediat langa geam. Recomandarea noastra este sa alegeti 6A sau 6K, cele mai bun locuri din Business Class-ul 787-9 Dreamliner TK daca vreti ca geamul sa nu fie obturat.

DETAILS / Turkish Airlines’ new Business Class, which debuted on the 787-9 #Dreamliner (TC-LLA), has Stelia Aerospace…

Publicată de Aeronews pe Marţi, 9 iulie 2019

Sistemul de divertisment la bord si fotoliile lie-flat

Zborul IST-AYT a durat 53 de minute, in timp ce cursa AYT-IST a durat 56 de minute. De precizat ca rularea de la terminal spre pista de decolare, atunci cand am plecat din Istanbul spre Antalya, a fost de 20 de minute, noul aeroport fiind urias. Chiar daca a fost vorba despre doua zboruri care au trecut extrem de repede, am avut timp sa ne jucam putin cu sistemul de divertisment la bord. Acesta se misca foarte bine din punct de vedere al feedback-ului si nu am reusit sa-l prindem in off-side pe durata utilizarii, desi am incercat acest lucru cu comenzi rapide. Selectia de filme, muzica, documentare este mai bogata decat la alte companii europene care au 787 Dreamliner in flota, astfel ca pe un zbor lung-curier cu siguranta nu va veti plictisi.

TRIED & TESTED / We’ve sampled Turkish Airlines’ new Business Class on their 1st Boeing 787-9 #Dreamliner to Antalya and…

Publicată de Aeronews pe Joi, 11 iulie 2019

Telecomanda cu touch screen este pozitionata in stanga scaunului (in cazul nostru, 8K), sub cotiera, sub comenzile pentru fotoliu. In partea superioara a scaunului, la nivelul umarului, se afla un spatiu de depozitare pentru diferite obiecte, spatiu acoperit de o usa glisanta, unde exista si port-urile USB si prizele pentru incarcarea device-urilor personale. Am coborat scaunul si in pozitia lie-flat (complet plat) pentru a vedea gradul de confort atunci cand vrei sa te odihnesti sau sa dormi. Senzatia de intimitate garantata de design-ul scaunelor se pastreaza, fiind chiar mai accentuata atunci cand esti la orizontala, iar spatiul pentru picioare este suficient chiar si pentru persoanele inalte (subsemnatul are 1,83 metri). Ne-a placut optiunea “Do not disturb“, activata prin apasarea unui buton, pentru a nu fi deranjat pe durata odihnei.

DETAILS / Our ride to Antalya earlier today, flight TK2410 from Istanbul: TC-LLA, Turkish Airlines’ first of 25 Boeing…

Publicată de Aeronews pe Marţi, 9 iulie 2019

Antalya-Istanbul, zborul TK2421

Ca si la Istanbul, pe aeroportul AYT am ajuns la aeronava cu un autobuz, iar in timpul imbarcarii am avut timp sa facem cateva fotografii la apus cu motoarele GEnx si cu aripa inconfundabila a Boeing-ului 787 Dreamliner. Am lasat soarele Antalyei in urma si am aterizat pe IST la amurg, in timpul rularii spre terminal (din nou 20 de minute) trecand pe langa turnul de control a carui forma aminteste de o lalea.

WING VIEWS / Boeing 787-9 #Dreamliner (TC-LLA) Turkish Airlines, Istanbul to Antalya and back, July 9th.???? Aeronews.ro ✈️ #TKmoments #windenyourworld Star Alliance

Publicată de Aeronews pe Vineri, 12 iulie 2019

Business Lounge-ul TK din Istanbul

Inainte de zborul retur spre Bucuresti, am petrecut cateva ore in noul lounge Business Class Turkish Airlines. Este impresionant, iar fotografiile de mai jos arata acest lucru. Lounge-ul ofera 12 apartamente private unde te poti odihni (principiul este “primul venit, primul servit”) daca ai escala cuprinsa intre 4-9 ore si daca zborul lung-curier este mai lung de 8 ore, simulator de golf, zone de relaxare cu fotolii si paturi unde poti dormi, zona dedicata copiilor, camere pentru intalniri de afaceri, Concierge, o galerie de arta, cinema si multe alte optiuni pentru o escala reconfortanta. Daca aveti ocazia, acest lounge merita incercat macar o data!

IMPRESSIVE / Turkish Airlines’ Business Class Lounge, Istanbul Airport (IST), International departures terminal. 12…

Publicată de Aeronews pe Marţi, 9 iulie 2019

WING VIEWS / #Istanbul Airport (IST) seen after departure to Antalya, Boeing 787-9 #Dreamliner Turkish Airlines (TC-LLA), flight TK2410.???? Aeronews.ro ???????? #TKmoments #widenyourworld İGA İstanbul Airport

Publicată de Aeronews pe Marţi, 9 iulie 2019

FLIGHT DECK / Tucked in for the night: Boeing 787-9 #Dreamliner (TC-LLA) Turkish Airlines in #Istanbul (IST) after…

Publicată de Aeronews pe Miercuri, 10 iulie 2019

ONE feels tiny in such a huge airport. İGA İstanbul Airport

Publicată de Aeronews pe Luni, 8 iulie 2019

 

Leave a Reply