Industry

VIDEO / Incident la Varsovia: Dash-8 Q400 (SP-EQG) LOT Polish Airlines, zborul LO3924

Aeronava, care venea din Cracovia si avea la bord 59 de pasageri plus 4 membri ai echipajului, a aterizat “in nas” pe aeroportul WAW dupa ce jamba fata nu s-ar fi deschis.

Din fericire, toate persoanele aflate la bord au fost evacuate in siguranta si nimeni nu a fost ranit. Filmul evenimentelor, potrivit informatiilor din aceasta seara:

SP-EQG a decolat din Cracovia spre Varsovia, zborul LO3924, in jurul orei locale 18:16. Dupa decolare, pilotii au raportat probleme la trenul de aterizare fata. Au oprit urcarea la FL100, unde au ramas timp de 5 minute pentru analizarea situatiei. Desi initial au vrut sa se intoarca la Cracovia (ora 18:23), trei minute mai tarziu au decis sa continue zborul spre Varsovia, urcand la FL140.

In timpul approach-ului spre aeroportul WAW, pilotii au cerut sa aterizeze pe pista 11 fara a efectua o trecere la joasa altitudine pentru ca cei de la sol sa vada daca jamba de bot a coborat, precizand ca au incercat, de mai multe ori, sa coboare jamba fata, dar aceasta nu a functionat (unele surse spun ca jamba fata ar fi coborat, insa nu s-a fixat in pozitie, asa cum era normal). Aterizarea a avut loc la 19:19 ora locala.

Dupa aterizare, avionul s-a oprit “in nas” pe pista 11, iar pasagerii au fost evacuati fara ca cineva sa fie ranit. Ca urmare a incidentului, aeroportul Chopin a fost inchis pana la ora locala 23:30. O comisie a inceput deja ancheta pentru a stabili cauzele. Propulsata de motoare PW100, aeronava implicata in incident ofera 78 de locuri si a efectuat primul zbor in 2012. Foto main: Martin Ino (Twitter).

⚠️ At 11.15 p.m. Warsaw Chopin Airport has been opened and the traffic has been returning to normal. LOT's flights…

Publicată de LOT Polish Airlines pe Miercuri, 10 ianuarie 2018

INCIDENT / Warsaw Chopin Airport (WAW) is closed after LOT Polish Airlines flight #LO3924 inbound from Krakow landed…

Publicată de Aeronews pe Miercuri, 10 ianuarie 2018

Leave a Reply