Industry

VIDEO / Cum vede Boeing dormitul in avion si 3 tipuri Economy Class Airbus

In prima zi a manifestarii Aircraft Interiors Expo (14-16 aprilie, Hamburg), Airbus si Boeing ne-au aratat cum vad viitorul cabinelor de avion.

Conceptul Airbus se refera la 3 versiuni Economy Class. Orientata catre pasagerii de business si cei care pleaca in vacanta, varianta Premium aduce scaune late de 19 inci. Versiunea Comfort dispune de scaune cu o latime de 18 inci, in timp ce Budget (sau “Economy Minus”, cum spun carcotasii) va fi regasita la A380. Acest tip de cabina Economy aduce 11 scaune pe un rand (3-5-3), tot cu 18 inci latime, dar cotiere mai inguste. Pe alte tipuri de avion, scaunele din Economy Budget ar putea fi mai inguste. Despre 11 locuri la bordul A380 am mai vorbit pe Aeronews in martie 2014.

Potrivit Airbus, un A380 cu 4 cabine (First, Business, Premium Economy si Economy cu 11 locuri pe un rand) ar aduce companiei aeriene, anual, incasari suplimentare de 20 milioane dolari / avion. Totusi, vor mai trece cativa ani pana vom vedea acest layout 3-5-3 in realitate. Un lucru este sigur: in viitor nu vom mai avea doar o singura varianta Economy Class, ci mai multe. Versiuni pentru care pasagerii vor opta in functie de pret si confortul primit – mai putin sau mai mult – pentru banii platiti.

“Cuddle Seats” – ideea Boeing despre cum am putea dormi la bordul avioanelor. Producatorul american a privit un brevet pentru aceasta solutie, explicata in detaliu aici.

Leave a Reply