Industry

VIDEO / CEO-ul TAROM: In mai 2019 am putea relua zborurile spre SUA, iar in octombrie spre China

In interviul acordat astazi DCNews.ro, Werner Wolff a vorbit despre situatia economica TAROM, despre noile rute interne, introducerea in flota a unor jet-uri regionale si redeschiderea rutelor lung-curier cu doua avioane widebody.

“Din punct de vedere politic se doreste reconectarea cu SUA şi Asia după mai mult de 10 ani. În următoarele zile voi avea o ieşire pentru a vedea aeronavele lung-curier, iar dacă inchidem acum oferta pe care eu o văd cea mai realistă, o să înlocuim 13 aeronave şi o să mai vină două avioane lung-curier. Dar asta e încă în negociere, pentru că am făcut cerere de ofertă, bani nu avem, dar trebuie să găsim o soluţie. Există o variantă pe care o speculăm pentru mai 2019 pentru SUA, vorbim şi de negocieri de a primi sloturi de zbor, iar pe partea de Asia aş vedea varianta cea mai bună pe 1 sau 5 octombrie 2019, la 70 de ani de când România a recunoscut China ca şi stat”.

CEO-ul TAROM a mai anunţat reluarea zborurilor Bucureşti-Tîrgu Mureş în orarul de iarnă si a facut referire si la rezultatele financiare ale companiei. Primele 4 luni din 2018 au fost cu un “minus masiv” din cauza faptului ca măsurile luate (de exemplu, schimarea contractelor pentru costuri mai mici), s-au reflectat mai târziu. “După 4 luni am intrat pentru prima oară cu un plus uşor. Acum aştept să vedem care sunt rezultatele pe luna septembrie, pentru că neavând sistemul informatic pus la punct, şi acesta este un alt proiect în derulare, sperăm să fim gata în februarie, martie şi o să vedem la zi care au fost rezultate, cum ne-am încărcat aeronavele şi care este preţul la care se tranzactionează transportul. De fapt, toate informaţiile care lipsesc”, a adaugat Wolff.

Va incheia TAROM anul 2018 pe plus? Wolff: “Există un proeict de recapitalizare, unde suntem în curs şi evaluăm situaţia, iar pe de alta parte avem proiectul pentru înlocuirea celor 9 ATR-uri şi 4 Boeing-uri 737-300. Dacă acestea se închid, este deja foarte bine şi sunt primele două proiecte care clar arată ieşirea în acest an pe plus”.

Leave a Reply