Industry

VIDEO / Cele mai periculoase aeroporturi din lume: Mountain Air, SUA

Episodul trecut ne ducea cu gandul la America de Sud, dar astazi ne mutam in emisfera nordica a continentului american, mai exact pe aeroportul Mountain Air.

Mountain Air (ICAO: 2NCO) este un aeroport privat situat in statul Carolina de Nord. Aeroportul dispune de o singura pista (14/32) cu o lungime de 884 de metri si cu o latime de 15 metri, fiind situat la 1351 metri altitudine deasupra nivelului marii.

Locul unde este amplasat aeroportul si pista cu un gradient considerabil fac din Mountain Air un aeroport destul de dificil. Decolarile sunt efectuate mereu de pe pista 14, inclinata spre vale, avioanele putand obtine viteza de decolare mult mai repede. De asemenea, aterizarile sunt efectuate mereu pe pista 32; avioanele se pot folosi de gradientul destul de riddicat al pistei pentru a reduce viteza mai usor.

Fiind un aeroport privat, pe Mountain Air nu exista servicii regulate. Cel mai des, aici intalnim aeronave de tip Cessna Citation, PC-12 sau Cirrus SR22, aeronavele cu peste 30 de locuri fiind rare. Text: Rares Mandu. Foto: Barnstormes.com, Bejosky blogspot.

094-eFLYER-airport P8230034

Leave a Reply