Industry

VIDEO / Cele mai periculoase aeroporturi din lume: Gibraltar

By 10-04-2015 2 Comments

In episodul trecut vorbeam despre aeroportul Madeira. Astazi ramanem tot in Europa, mai exact in Gibraltar. Un text de Rares Mandu.

Aeroportul Gibraltar (IATA: GIB, ICAO: LXGB) este situat in sud-vestul Europei la o altitudine de 5 metri deasupra nivelului marii. Acest aeroport dispunde de o pista cu o lungime de 1780 metri si cu o latime de 46 metri. Locul unde este amplasat, foarte aproape de stanca Gibraltar, pista destul de scurta, dar si restrictiile de survol de peste anumite zone de langa aeroport fac din Gibraltar un aeroport nu tocmai “prietenos”.

Cea mai interesanta caracteristica a acestui aeroport: pista este strabatuta de un bulevard intens circulat. In timpul decolarilor si aterizarilor, traficul este oprit – masinile stau la semafor – pana cand aeronavele parasesc pista. Companii aeriene care ofera zboruri regulate catre acest aeroport sunt British Airways, easyJet, Monarch si Royal Air Maroc. GIB poate primi aeronave de tip A320, A321, B737, B757 etc. Din fericire, pe acest aeroport nu au fost inregistrate accidente aviatice majore. Foto: Wikipedia.

Gibraltar_Airport_plane_taking_off

Leave a Reply