Trip Reports

VIDEO / Bucuresti – Montreal – Vancouver cu Air Canada Rouge si Air Canada

By 16-08-2018 August 22nd, 2018 No Comments

Pe 27 iulie, Mihai Ivascu, co-fondator Aeronews.ro si CEO Modex, primul App Store pentru blockchain din lume, a zburat cu Air Canada Rouge intre Bucuresti si Montreal, iar de acolo pana la Vancouver cu Air Canada.

Zborul AC1929 Bucuresti – Montreal a fost operat cu Boeing-ul 767-300ER (C-FMWQ). Avionul (23 de ani) a intrat in flota Air Canada Rouge in iunie 2014 si ofera 24 de locuri in Premium Rouge (Premium Economy) si 256 in Economy. Propulsia este asigurata de doua motoare PW4000. Air Canada Rouge a inceput sa zboare la Bucuresti pe 7 iunie din Montreal si din Toronto incepand cu 9 iunie. Rutele sunt operate sezonier pana in octombrie si vor fi reluate in iunie 2019 dupa acelasi orar (cursele au fost incarcate deja in sistem, asa ca puteti rezerva biletele).

Pasagerii Premium Rouge au incluse in pretul biletului urmatoarele beneficii: doua bagaje de cala a cate 32 kg, priority check-in si boarding, acces in Maple Leaf lounge, spatiu suplimentar (+17 cm spatiu la picioare) si spatare care se inclina mai mult comparativ cu scaunele din Economy, respectiv un iPad pentru accesarea wireless a sistemului de divertisment la bord.

Din primavara acestui an, Airbus-urile A319 Air Canada Rouge ofera Wi-Fi la bord, instalarea sistemelor necesare pentru conectivitate deasupra noriulor urmand sa inceapa si pe A321 din toamna. Pana la mijlocul anului viitor, Air Canada Rouge va oferi Wi-Fi si pe Boeing-urile 767 din flota. Ca entertainment la bord, pasagerii au la dispozitie show-urile favorite si numeroase filme ce pot fi accesate prin intermediul app-ului Air Canada, pe care trebuie sa-l descarcati pe telefon inainte de zbor. Daca nu aveti un device, iPad-uri pot fi inchiriate pentru 10 dolari.

Montreal – Vancouver cu Boeing 787-8 Dreamliner Air Canada

Dupa o escala de doua ore in Montreal a urmat zborul Air Canada AC309 spre Vancouver. Acesta a fost operat cu Boeing-ul 787-8 Dreamliner (C-GHQY) vopsit in vechiul livery. Gratie unui upgrade primit la poarta, am zburat catre Vancouver in Business Class. Produs la uzina Boeing din Charleston si livrat companiei Air Canada in februarie 2015, Dreamliner-ul respectiv ofera 20 de locuri la Business Class, 21 in Premium Economy si 214 in Economy.

Sistemul de divertisment la bord Air Canada enRoute ofera numeroase optiuni: filme produse la Hollywood si Bollywood, seriale TV, jocuri, muzica si podcast-uri. In total, pasagerii au la dispozitie 150 de filme, 200 de programe TV si selectii audio, inclusiv 100 de albume muzicale, playlist-uri si carti audio ce pot fi accesate din momentul pushback-ului si pana la ajungerea la poarta, pe aeroportul de destinatie. Conectivitatea este completata de prizele integrate in scaun (pentru toate scaunele din Business Class si Signature Class si doar la unele din Economy) si port USB.

Internet-ul la bord este oferit in colaborare cu Gogo, iar pasagerii pot selecta una dintre optiunile disponibile: 6,50 dolari canadieni pentru o ora, 21 de dolari canadieni pentru tot zborul sau abonament lunar 65,95 dolari canadieni. Pana pe 31 august, Air Canada are urmatoarea promotie: 5 dolari canadieni pentru o ora de Internet la bord. Intreaga flota widebody (95 de avioane) va fi echipata cu Wi-fi pana la mijlocul anului viitor, 90% din flota narrowbody, adica 190 de avioane monoculoar, oferind in prezent acest serviciu. Acum, 19 Boeing-uri 777-300ER (Extended Range) si un 777-200LR (Longer Range) ofera Wi-Fi la bord, celelalte modele (A330, 787 Dreamliner) urmand sa-l primeasca in curand.

Foto: Mihai Ivascu, Air Canada Rouge, Air Canada. Foto main: Bogdan Alexandru.

 

 

Leave a Reply