Industry

VIDEO + ATC / A350 Qatar Airways, aborted take-off JFK-DOH

Pe 8 decembrie, Qatar Airways a operat primul zbor comercial din lume cu A350 spre Statele Unite (DOH-JFK). La retur insa, decolarea nu a decurs conform planului.

Despre primul zbor QR operat cu A350 spre SUA am scris aici. Airbus-ul A350 trebuia sa decoleze spre Doha de pe pista 22R, dar pilotii au fost nevoiti sa anuleze decolarea. Motivul? Potrivit lui Akbar Al Baker, CEO-ul companiei care se afla la bord alaturi de numerosi jurnalisti invitati pentru eveniment, A350 a primit informatii ca pista este prea scurta si a activat automat functia “auto-brake”. De precizat ca pista 22R a aeroportului New York JFK are 3,68 km lungime.

Zach Honig, redactorul-sef The Points Guy, se afla in Business Class si a filmat totul. Pe inregistrare se vede cum una dintre insotitoarele de bord i-a spus, dupa oprirea avionului, sa opreasca filmarea. Anterior, un alt pasager (posibil un oficial Qatar Airways) i-a spus lui Zach sa nu mai puna nimic pe Twitter “pentru moment”, jurnalistul apucand sa relateze incidentul intr-un tweet. In cele din urma, A350-ul a decolat de pe alta pista.

 

Leave a Reply