Industry

VIDEO: Dreamliner are probleme. Din nou.

By 12-07-2013 September 8th, 2014 No Comments
alt

Un Dreamliner Ethiopian Airlines a suferit un incendiu la bord pe aeroportul Heathrow Londra. La doar o oră după, un Boeing 787 Thomson Airways aflat în zbor a întâmpinat “o problemă tehnică”.

UPDATE: Anchetatorii britanici (AAIB) care se ocupă cu investigarea cazului au declarat că nu există nici o legătură directă între apariția fumului în cabină, arderea unei secțuni a fuselajului posterior și bateriile Li-Ion ale aeronavei. De asemenea, oficialii companiei Ethiopian Airlines au afirmat că nu vor suspenda zborurile operate cu 787 Dreamliner ca urmare a acestui incident. Pe lângă reprezentanții FAA, NTSB, Boeing și Ethiopian, AAIB a invitat și Agenția Europeană pentru Siguranța Zborurilor (EASA) și CAA (Autoritatea de Aviație Civilă din Marea Britanie) să ia parte la anchetă. Aceasta ar trebui să dureze “câteva zile”.  

Incidentul s-a petrecut la ora locală 16:30, Dreamliner-ul înmatriculat ET-AOP fiind parcat pe una dintre platformele aeroportului. Din fericire la bord nu se aflau pasageri și nimeni nu a fost rănit. Peste 10 mașini de pompieri au înconjurat aeronava și au acoperit-o cu spumă ignifugă pentru a preveni propagarea flăcărilor. Sursa incendiului izbucnit în partea din spate a avionului rămâne încă necunoscută, dar reprezentanți ai Brigăzii de Pompieri Heathrow, Ethiopian Airlines și Boeing încearcă să o descopere. Imaginile arata avarii in partea superioara a fuselajului.

alt

Din cauza incendiului ambele piste ale aeroportului londonez, unul dintre cele mai aglomerate din lume, au fost închise până la ora locală 6 PM. Chiar dacă ele au fost redeschise, oficialii aeroportului îi roagă pe pasageri să verifice din timp – mai precis înainte de a pleca spre aeroport – statusul zborului lor pentru a vedea ce întârziere are. Acțiunile Boeing la bursa din New York au scăzut cu 6,1% după ce s-a aflat vestea incendiului de la bordul 787 Ethiopian Airlines. Pe 27 aprilie Ethiopian a fost prima linie aeriană din lume care a reluat zborurile comerciale după remedierea problemelor cu bateriile Li-Ion, eveniment despre care Aeronews a scris aici.

alt

UPDATE: Tot vineri, 12 iulie, un 787 Dreamliner Thomson care a decolat din Manchester la ora locală 12:10 cu destinația Sanford (Florida, SUA) – zborul TOM126 – a fost nevoit să se întoarcă din zbor pe aeroportul britanic din cauza unei “probleme tehnice”. Pasagerii au fost coborâti din avion și inginerii companiei au început inspecția aeronavei. Incidentul are loc la puțin peste o lună după ce Thomson Airways, parte din grupul TUI Travel, a primit primul Dreamliner din cele comandate. Evenimentul a avut loc pe 31 mai.

alt

http://www.youtube.com/watch?v=3fdQXBB8pc0

http://www.youtube.com/watch?v=nWVLuoqlN6o

http://www.youtube.com/watch?v=DsyIQ2BtU10

Leave a Reply