Industry

US Airways si TAM au aderat la oneworld

alt

Pe 31 martie, la o zi după ieșirea din Star Alliance, TAM și US Airways a aderat oficial la oneworld. Este cea mai mare extindere a alianței într-o singură zi de la infiintarea sa, acum 15 ani.

După venirea TAM și US Airways, oneworld are cu puțin sub 100 de destinații în rețeaua globală. Capacitatea anuala a fost extinsă cu 20%, traficul de pasageri evoluând cu aproape 1/3, adică un plus de 120 de milioane de pasageri anual. Pe 1 mai, oneworld se va mări din nou prin integrarea Sri Lankan Airlines. Prin venirea TAM, oneworld își va consolida poziția în America Latină. Vă reamintim că LAN Airlines, partenerul TAM din Grupul LATAM Airlines, este membru cu drepturi depline oneworld din 2000. În plus, TAM a mărit rețeaua oneworld cu aproape 45 de destinații din Brazilia, baza companiei din Sao Paulo devenind hub-ul oneworld pentru emisfera sudică.

Aderarea US Airways la oneworld în urma fuziunii cu American Airlines aduce peste 50 de destinații globale. Majoritatea din SUA (inclusiv hub-uri importante în Charlotte, Philadelphia, Phoenix și Reagan National, Washington DC), dar și două din Canada, una din Irlanda și una din Mexic. Evident, cei doi membri noi le oferă pasagerilor din 31 martie mai multe opțiuni de călătorie în întreaga lume prin intermediul partenerilor de alianță:

America de Sud – LAN și TAM Airlines
America de Nord – American Airlines, US Airways
Europa / Rusia – airberlin, British Airways, Finnair, Iberia / S7 Airlines
Orientul Mijlociu – Qatar Airways și Royal Jordanian
Asia – Cathay Pacific Airways, Japan Airlines, Malaysia Airlines și Qantas

După venirea TAM Airlines și US Airways, rețeaua oneworld deservește aproape 1000 de aeroporturi în 150 de țări cu 14.250 decolări zilnice; transportă peste 500 de milioane de pasageri anual cu o flotă combinată de 3300 avioane; generează încasări anuale de 140 miliarde de dolari; oferă peste 600 de lounge-uri în aeroport, numeroase dintre acestea fiind desemnate printre cele mai bune din lume.

alt

Leave a Reply