Industry

Upgrade pentru pistele Dubai International

alt

Dubai Airports a anunțat că va moderniza pistele aeroportului Dubai International (DXB) și căile de rulare. Lucrările vor fi efectuate timp de 80 de zile începând cu 1 mai 2014.

Proiectul de reabilitare a pistelor va implica amplasarea a 180.000 de tone de asfalt pe pista nordică, respectiv 65.000 de tone de asfalt și 70.000 metri cubi de beton pe pista sudică și pe căile de rulare. Totodată, proiectul prevede și instalarea a 3.000 de becuri de-a lungul pistelor. Astfel, pentru realizarea upgrade-urilor pista sudică a aeroportului Dubai International (DXB) va fi închisă între 1-31 mai 2014, pista nordică urmând să fie închisă în perioada 31 mai-20 iulie 2014. Referindu-se la procesul de modernizare, Paul Griffiths, CEO-ul Dubai Airpors, a declarat: “Siguranța și desfășurarea operațiunilor în condiții optime sunt prioritățile noastre de top”.

Drept urmare, frecvența zborurilor comerciale va fi redusă și toate zborurile cargo, charter și de aviație generală vor fi mutate pe noul aeroport Dubai World Central (DWC). Acesta va primi primele zboruri comerciale – operate de Wizz Air și Nas Air – pe 26 octombrie 2013, fiind deja deschis pentru zborurile cargo din 27 iunie 2010. Reabilitarea pistelor este un lucru comun la aeroporturile din întreaga lume. Totuși, din moment ce Dubai International este operațional 24/7, închiderea pistelor este un proces mai complex ce trebuie planificat din timp. În prezent Dubai International închide fiecare pistă timp de 5 ore în fiecare săptămână pentru lucrările standard de mentenanță.

alt

Leave a Reply