Military

Turkish Stars au ajuns pe Băneasa

alt

La 30 de minute după ora 12, formația de acrobație aeriană Turkish Stars a aterizat pe Aeroportul Internațional București Băneasa-Aurel Vlaicu (BBU).

alt

Cei 8 membri ai formației vor susține, în premieră pentru România, demonstrații aeriene în zilele de 21 și 22 iulie cu ocazia Bucharest International Air Show (BIAS 2012). Ei au aterizat pe Băneasa în grupuri de câte 2, comandantul escadrilei fiind cel care a sosit ultimul. Acesta, alături de un coleg, a făcut mai întâi un survol al aeroportului după care s-au întors și s-au încadrat pe pistă pentru aterizare. Pilotii au fost primiti cu paine si sare, in spiritul traditiei nationale.

alt

Aeronews.ro, partener media al evenimentului BIAS 2012, a fost prezent la fața locului și a stat de vorbă cu piloții după ce au coborât din aparatele Canadair NF-5. Aceștia ne-au declarat că vor face un show extrem de frumos sâmbătă și duminică, invitând publicul să-i susțină în cele două zile ale evenimentului.

alt

Turkish Stars sunt unele dintre puținele echipe de acrobație aeriană care folosesc avioane supersonice pentru demonstrații și singura formație cu 8 jet-uri supersonice. Aeronavele de sprijin ale echipei Turkish Stars sunt CN-235, C-130 Hercules și Transall C-160. De altfel, ultimele două au putut fi admirate și pe Băneasa, Transall-ul aterizând după cele 8 supersonice.

alt

Cel mai mare show aerian din România, BIAS 2012, marchează 100 de ani de istorie aeronautică a Aeroportului București Băneasa. Spectacolul din acest an – organizat pe Aeroportul Băneasa pe 21 și 22 iulie de către Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti (CNAB), în parteneriat cu Primăria Generală a Municipiului Bucureşti – reunește 100 de avioane și elicoptere în evoluții aeriene și display-uri statice, dar și peste 100 de piloți și parașutiști de elită. Intrarea publicului este liberă.

alt

Aterizarea primului membru al formatiei de acrobatie Turkish Stars pe Aeroportul Baneasa (BBU):

Aeronava Transall C-160 in culorile Turkish Stars aterizand pe Aeroportul Baneasa (BBU)

http://www.youtube.com/watch?v=-ogmol2X-oU

Leave a Reply