Industry

Turkish Airlines a aterizat la Constanța

By 07-06-2013 September 8th, 2014 No Comments
alt

Vineri, 7 iunie, Turkish Airlines a lansat ruta directă Istanbul – Constanța. Aeronews a fost singurul site de aviație din România prezent pe Aeroportul Internațional Mihail Kogălniceanu (CND).

Boeing-ul 737-800NG înmatriculat TC-JHR, intrat în flotă pe 27 martie 2013, a aterizat cu aproape 20 de minute mai devreme decât ora anunțată, 10:55. Momentul aterizării și alte clipuri pe care le-am filmat pe aeroportul CND pot fi vizionate pe canalul Aeronews de YouTube. După tradiționalul salut al tunurilor cu apă aeronava a oprit în dreptul covorului roșu. Pe lângă pasageri, ce au primit diplome care sa le aminteasca de acest zbor inaugural, la bord s-au mai aflat oficiali Turkish Airlines din Istanbul, respectiv jurnaliști turci. Delegația a fost întâmpinată de reprezentanții din România ai companiei, oficiali ai aeroportului constănțean și mass-media din țara noastră.

Cu ocazia conferinței de presă am aflat că Turkish Airlines estimează 7000 de pasageri transportați între Istanbul și Constanța, a 231-a destinație a companiei pe plan mondial, până la finele lui 2013. Oficialii au mai precizat că ruta va fi operată, de cele mai multe ori, cu Airbus-uri A319, Boeing-urile 737-800NG urmând să fie introduse când locurile dintr-un A319 nu sunt suficiente. I-am întrebat pe oficialii Turkish Airlines care este profilul pasagerilor pe această rută. Răspunsul: oameni de afaceri, studenți, angajați în domeniul afacerilor maritime, persoane care călătoresc în vacanță în Turcia dar și mai departe, hub-ul din Istanbul oferind conexiuni avantajoase spre toate zonele globului. Pana la sfarsitul anului se estimeaza un grad de incarcare al aeronavelor de 60-65%, ne-au mai spus reprezentantii Turkish Airlines.

Zborurile Istanbul-Constanța și retur vor avea loc în zilele de miercuri, vineri și duminică după programul de mai jos. Am mai aflat că în câteva luni ar putea fi introdusă și o a patra frecvență săptămânală. Prețurile pleacă de la 99 de euro (cu toate taxele si suprataxele incluse) pentru un bilet dus-întors. De precizat că până în martie 2014 biletele Turkish Airlines pentru zboruri cu plecare din Constanța către Istanbul și mai departe vor fi mai ieftine decât cele cu plecare din București spre aceleași destinații! Boeing-ul 737-800NG a decolat către Istanbul la 17:05, marcând astfel sfârșitul unei zile în care și condițiile meteo – soare, cer senin, 27 de grade Celsius – au contribuit, contrar prognozei meteo, la reușita evenimentului. Bun venit la Constanța, Turkish Airlines!

TK1049 Istanbul – Constanța 13:05 – 14:15 / miercuri, vineri, duminică
TK1050 Constanța – Istanbul 15:15 – 16:25 / miercuri, vineri, duminică

Galeria foto completă de la evenimentul organizat pe Aeroportul Internațional Mihai Kogălniceanu este disponibila pe pagina Aeronews de Facebook. Clipurile publicate pe canalul Aeronews de YouTube pot fi vizionate aici.

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

Leave a Reply