Industry

Trafic aerian record în primul trimestru pe aeroporturile Capitalei

Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti a înregistrat, în primul trimestru al anului 2015, un trafic aerian record pe aeroporturile OTP si BBU.

Astfel, Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti şi Aeroportul Internaţional Bucureşti-Băneasa Aurel Vlaicu au fost tranzitate in primele 3 luni de 1.809.228 pasageri, inregistrandu-se 23.961 mișcări de aeronave (aterizări și decolări). Din total, pe Aeroportul Henri Coandă s-au înregistrat 1.808.332 de pasageri şi 19.411 mişcări de aeronave. Faţă de aceeași perioadă a anului trecut, numărul pasagerilor care au tranzitat aeroporturile Capitalei în primul trimestru 2015 a înregistrat o creştere de 15,5%.

Evoluţia numărului de pasageri pe cele două aeroporturi ale Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti devansează semnificativ tendinţa generală înregistrată la nivel european. Pe aeroporturile Capitalei s-a înregistrat, de asemenea, şi o creştere a numărului de mişcări de aeronave, depăşind şi la acest capitol trendul european. Astfel, în primele trei luni ale anului 2015, numărul mişcărilor de aeronave pe aeroporturile din Bucureşti a crescut cu 12,6% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

În 2014, cele două aeroporturi ale Capitalei – Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti şi Aeroportul Internaţional Bucureşti Băneasa-Aurel Vlaicu – au fost tranzitate de 8.321.858 de pasageri, numărul de mişcări aeronave (aterizări şi decolări) ridicându-se la 102.048. Pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti operează în prezent 31 de companii aeriene, care transportă pasageri către 70 de destinaţii. În anul 2014, pe AIHCB au început să opereze două noi companii aeriene, Ryanair şi Air Baltic.

OTP, in Top 5 aeroporturi europene cu cea mai mare crestere a traficului in 2014.

Leave a Reply