Industry

TAROM sustine pregatirea viitorilor specialisti in aviatie

By 03-11-2014 December 18th, 2014 One Comment

Compania TAROM şi Colegiul Tehnic de Aeronautică “Henri Coandă” au încheiat un protocol de colaborare pentru efectuarea pregătirii practice a elevilor din învăţământul liceal şi profesional.

TAROM susţine pregatirea profesională a viitorilor specialişti în aviaţie şi desfăşoară stagii de pregătire practică a elevilor din învăţământul profesional şi tehnic din Colegiul Tehnic de Aeronautică “Henri Coandă” pe următoarele specializări:

– Tehnician instalaţii de bord (clasa XI B-18 elevi)
– Tehnician aviaţie (clasa XIC-19 elevi)
– Tehnician aviaţie (clasa XI D-20 elevi)
– Tehnician instalaţii de bord (clasa XII B-22 elevi)
– Tehnician aviaţie (clasa XIIC-20 elevi şi clasa XII D-20 elevi).

La sfârşitul stagiilor de pregătire practică, elevii vor primi de la Compania TAROM un atestat de practică care le va fi de mare ajutor în vederea angajării lor în domeniu. Stagiul de practică este de 2 săptămâni/an pentru fiecare specializare/clasa (1 saptamână/semestru, 6 ore/zi, program 9:00 – 15:00). La finalul stagiului de pregătire, cadrul didactic/tutore liceu, împreună cu tutorele TAROM evaluează nivelul de dobândire a competenţelor de către practicant pe baza fişei de observaţie/evaluare a unei probe orale/interviu şi a unei probe practice.

“Compania TAROM a iniţiat proiectul pentru pregatirea profesională a viitorilor specialişti în aviaţie pentru a încuraja tinerii care doresc să dobândească o specializare, o meserie respectată şi extrem de frumoasă. În aceeaşi măsură, compania TAROM doreşte să se implice în formarea viitorilor specialişti pentru a ne asigura forţa de muncă pe viitor. Ne dorim ca oamenii care vor ieşi la pensie din această companie să fie înlocuiţi de alţii cu aceleaşi calităţi: profesionalism, dedicare, pasiune şi seriozitate”, a declarat Christian Heinzmann, Director General TAROM.

Leave a Reply