Industry

TAROM avea regula doua persoane in cockpit cand un pilot iese, Wizz Air o introduce acum

By 27-03-2015 7 Comments

Si Wizz Air se alatura companiilor care adopa noua masura legata de prezenta in cockpit dupa tragedia Germanwings 4U9525. Conform Georgetei Dinu, director de comunicare, TAROM o avea deja.

Va spuneam ieri ca unele companii au anuntat noi reguli pentru momentele in care in cockpit ramane doar un pilot. Astazi, TAROM face precizari in acest sens: “Manualul de Operatiuni al companiei TAROM prevede instructiuni cu privire la accesul si iesirea din cabina de pilotaj in timpul zborului. Conform acestor instructiuni, politica TAROM este ca niciodata nu ramane o singura persona in cabina de pilotaj. Daca un membru al echipajului de zbor paraseste cabina in timpul zborului, acesta trebuie sa solicite unui membru al echipajului de cabina sa-l inlocuiasca in cockpit pana la intoarcere.”

Recomandarea EASA (European Aviation Safety Agency) emisa pe 27 martie.

“Wizz Air confirmă că a revizuit procedurile care țin de cockpit-ul aeronavei și introduce o nouă procedură care asigură faptul că niciodată cockpit-ul nu va fi operat de o singură persoană. Daca unul dintre piloți va părăsi cockpit-ul va fi înlocuit de un însoțitor de bord. Noua procedură a fost deja agreată de Autoritatea Aviatică Civilă din Ungaria”, a declarat Daniel de Carvalho, purtător de cuvânt Wizz Air.

OFICIAL / Noul Consiliu de Administratie TAROM.
TAROM reia zborurile spre Larnaca pe 29 martie.
Tot din 29 martie, TAROM va zbura zilnic la Barcelona.
Noutatile orarului de vara 2015 TAROM.
Din 19 iunie, Bucuresti-Valencia cu TAROM.
Constanta-Londra cu Wizz Air, din 15 iunie.

11106436_10153719442784745_1328244474_n

Leave a Reply