Industry

Strategia lung-curier Lufthansa


Lufthansa va utiliza noul Boeing 747-8 Intercontinental pe acele rute lung-curier unde cererea pentru clasa Business este mai ridicat
ă.

Referindu-se la rutele respective, un oficial Lufthansa a declarat: “Atât 747-8I cât și Airbus A380 oferă 100 de locuri premium, doar că super jumbo-ul oferă cu 160 de locuri mai mult la clasa Economy. Astfel, utilizăm Boeing-ul 747-8I pentru piețele premium unde cererea pentru această clasă este oarecum limitată, de exemplu Washington DC și Chicago. Pentru rutele pe care avem cerere Business ridicată și mai multe cereri la Economy – Singapore, San Francisco, Miami sau New York – apelăm la Airbus A380.”

 

Din 1 iunie 747-8I va înlocui veteranul 747-400 între Frankfurt și Washington Dulles, urmând ca și alte rute să primească noul jumbo-jet în decursul acestui an (Chicago, Los Angeles, New Delhi și Bangalore). Referindu-se la oportuniteatea introducerii unei clase intermediare între Business și Economy, același oficial Lufthansa a afirmat: “Ne-am temut că vom pierde clienți de la Business dacă am fi avut Premium Economy. O dată însă cu introducerea noului Business Class, care debutează pe 747-8I, acest risc este mai mic. Ne vom decide în următoarele 9 luni dacă introducem sau nu Premium Economy“.


Leave a Reply