Industry

Sondaj Wizz Tours – Romanii prefera vacantele in locuri exotice

Conform unui sondaj realizat de Wizz Tours pe Facebook, 72% dintre românii care îşi petrec vacanţa de iarnă în străinătate preferă destinaţiile exotice, la plajă, în detrimentul destinațiilor de ski.

Alți turişti din Europa Centrală şi de Est, precum polonezii sau ungurii, au aceleaşi preferinţe pentru staţiunile din zonele calde în loc de pârtii şi zăpadă. Pentru sezonul rece, Wizz Tours pune la dispoziţia românilor diverse destinaţii exotice precum Tenerife, Cipru, Dubai sau Malta, ultimele trei fiind disponibile acum şi din Cluj-Napoca. Sondajul s-a desfăsurat în luna decembrie a acestui an şi 2045 de români cu vârsta peste 18 ani au răspuns la întrebările Wizz Tours.

87% dintre românii intervievaţi au răspuns că preferă să călătorească în străinătate în această iarnă, iar 84% de respondenţi au menționat că aleg să se deplaseze cu avionul spre destinaţiile dorite, la fel ca şi polonezii şi ungurii. Cei mai mulţi participanţi la sondaj au menţionat, de asemenea, că vor alege o nouă destinaţie pentru vacanţă: 89% dintre polonezi caută locuri noi, interesante, în timp ce 72% dintre români vor călători într-un oraş diferit de opţiunile lor anterioare. Acest fapt arată că oamenii se bucură de multitudinea de destinaţii oferite de Wizz Tours.

Istvan Csanalosi, CEO Wizz Tours, declară: “Într-o mare măsură cred că este normal ca oamenii să aleagă vacanţele în străinătate, pentru că la Wizz Tours avem atât de multe opţiuni la preţuri accesibile. Avionul a înlesnit considerabil călătoriile spre orice oraş de interes de pe continent şi nu numai. De asemenea, am descoperit că 56% dintre români şi-au rezervat zborul şi cazarea la pachet, ceea ce înseamnă că Wizz Tours li se potriveşte perfect.”

Românii şi polonezii au ales să călătorească în cuplu, 40% de procente din respondenţii din ţara noastră, respectiv 46% dintre cei din Polonia spun că preferă să meargă în vacanţe însoțiti de o persoană. În acelaşi timp, ungurii se bucură de compania prietenilor, 70% dintre ei au spus că vor călători alături de 2 sau 3 persoane. Când vine vorba de familiile cu copii, românii preferă ca cei mici să îi însoţească în vacanţe. Şi polonezii au aceeaşi opţiune referitoare la copii, dar mai mult de jumătate dintre participanţii la sondaj din Ungaria, care au copii, declară că vor merge în vacanţă fără ei.

Pachetele de vacanţă (zbor şi cazare) pot fi rezervate rapid pe wizztours.com. Cei ce sunt în căutarea unei vacanţe mai lungi sau a unui city break pot economisi acum şi timp şi bani rezervând online, bilete de avion şi cazare la preţuri reduse pentru orice destinaţie oferită de Wizz Air. De asemenea, Wizz Tours vine în întâmpinarea lor şi le oferă în lunile decembrie şi ianuarie 50 de euro reducere pentru orice rezervare, introducând codul WINTER50 când se efectuează rezervarea. Platforma de călătorii Wizz Tours dispune de o reţea importantă de destinaţii ce satisfac preferinţele tuturor clienţilor: 30.000 de hoteluri, în peste 480 de destinaţii, de la hoteluri de 5 stele la cazări pentru bugete mai reduse.

Leave a Reply