Industry

Sondaj IATA: pasagerii vor ca tehnologia sa joace un rol mai important in calatoriile lor

Pornind de la raspunsurile a 10.675 de persoane, IATA Global Passenger Survey (GPS) aduce cateva date interesante legate de asteptarile pasagerilor atunci cand calatoresc, ce le place calatorilor frecventi, dar si aspectele care ii deranjeaza.

In fruntea listei cu dorintele pasagerilor se afla:

– automatizarea mai multor procese in aeroporturi
– un singur element de identificare pentru toate procesele din timpul calatoriei folosind identificarea biometrica
– informatii trimise in real pe device-urile personale
– control de securitate mai eficient fara a fi nevoie de scoaterea obiectelor personale din bagaj
– control la frontiera care sa se desfasoare “mai lin” decat in prezent

In proportie de 82%, pasagerii vor sa poata folosi un pasaport digital de pe smartphone-ul personal pentru cat mai multe procese, de la rezervarea biletului si pana la trecerea frontierei. 64% dintr cei chestionati au apreciat sistemele de identificare biometrica, punandu-le pe primul loc in optiunile personale. In plus, pasagerii isi doresc mai mult control asupra bagajelor. 68% vor sa aplice singuri tag-uri electronice pe bagajelor proprii si 48% vor sa le lase ei insisi la ghiseele dedicate.

In 2017, numarul pasagerilor care au folosit portile automate la intrarea in tara a crescut cu 6%, ajungand la 58%, rata de satisfactie fiind de 90%. In ceea ce priveste imbarcarea in avion, 72% dintre pasageri vor sa o faca singuri (fara ajutorul angajatilor de la poarta), o crestere de 2% fata de 2016. De asemenea, pasagerii vor ca aeroporturile si companiile aeriene sa ii informeze des pe durata calatoriei. 85% vor sa stie in permanenta status-ul zborului si 50%, unde se afla bagajul pe durata calatoriei. 58% vor sa stie timpii de asteptare la controlul de frontiera la sosirea in tara, o crestere de 17% fata de 2016.

Informatiile in timp real despre modificarea zborului sunt preferate de 63% dintre cei chestionati. Pentru primirea notificarilor, SMS-ul ramane cea mai populara optiune, in timp ce 28% prefera notificarile prin aplicatiile de pe smartphone si 26% prin email. Ce ii deranjeaza cel mai mult pe pasageri? Faptul ca trebuie sa-si scoata obiectele de uz personal la controlul de securitate (60%), device-urile electronice (52%) si diferentele dintre procedeele de scanare pe aeroporturi (47%).

Leave a Reply