Features

Simulatoarele Emirates din Dubai

alt

Gratie fotografiilor trimise de o prietena Aeronews, va prezentam Airbus-ul A380 si Boeing-ul 777 in care insotitorii de zbor EK invata sa se descurce in situatii critice pentru a salva viata pasagerilor.

Aceste simulatoare se afla intr-un spatiu urias adiacent Emirates Aviation College, cladirea in forma de avion pe care v-am mai prezentat-o. Pe langa Airbus-ul A380 si Boeing-ul 777 din aceste imagini, incaperea dedicata antrenamentelor insotitorilor de zbor mai include si un simulator A330/A340. Pentru a simula conditii cat mai aproape de realitate, Boeing-ul 777 si Airbus-ul A330/A340 se misca pe 3 axe. Din cauza dimensiunilor mari, simulatorul A380 este fix.

Insotitorii de zbor exerseaza evacuarea pe toboganele de urgenta atat pe apa (vezi piscina adiacenta), cat si pe uscat, pe partea opusa. Pare distractiv la prima vedere, dar sarcinile pe care insotitorii de zbor Emirates trebuie sa le indeplineasca sunt legate de cele mai pesimiste scenarii posibile, siguranta pasagerilor fiind pe primul plan. Instructorii Emirates spun ca dintr-un grup de 16 candidati, doi sau trei nu trec de etapa simulatoarelor. Click aici pentru mai multe fotografii cu cele doua simulatoare.

alt

alt

alt

Leave a Reply