Industry

Rusia interzice zborurile peste Siria

alt

Autoritatea aeronautică din Rusia a interzis liniilor aeriene din țară să zboare peste Siria după presupusul atac cu rachete de luni, 29 aprilie, asupra unui avion Nordwind Airlines.

Într-un comunicat emis pe 30 aprilie Rosaviatsia crede că “interesele comerciale nu trebuie să primeze în fața siguranței pasagerilor care zboară cu companiile aeriene din Rusia”. Rosaviatsia a sugerat încă din luna februarie ca survolarea Siriei de către zborurile comerciale rusești să fie evitată iar decizia din 30 aprilie obligă și companiile care nu au ținut cont de recomandare să facă acest lucru.

Decizia Rosaviatsia vine în contexul în care luni, 29 aprilie, un Airbus A320 al companiei Nordwind Airlines – cu 8 membri ai echipajului și 159 de pasageri la bord – ar fi fost vizat de rachete sol-aer în timpul unui zbor charter Sharm El Sheikh-Kazan. Totuși, Ministerul rus al Transporturilor a dezmințit zvonurile și a afirmat că schimbarea de altitudine a fost decisă de piloți din alte motive. Zborul respectiv a aterizat fără probleme.

Leave a Reply