Features

Romania, rol important in constructia rachetei Ariane 6

In 2021, racheta Ariane 5 urmeaza sa fie inlocuita de Ariane 6. Romania va avea un rol important in constructia rachetei, care va prinde forma langa Paris.

Marius Piso, presedintele Agentiei Spatiale Romane, a afirmat: “Masina cea mai importanta pentru realizarea acestei rachete este un strung orizontal. Realizeaza acele inele care constituie corpul rachetei si aceasta masina a fost construita in Romania, de o companie din Bacau.” Declaratia oficialului roman este completata de cea a lui Alan Owens, specialist European Space Agency: “Romania are o competente tehnologice inalte in proiectele spatiale, adica infrastructura de baza pentru rachete si sateliti.”

In 2016, Romania va face parte dintr-un program mondial in cadrul caruia 50 de sateliti vor ajunge in Spatiu pentru cercetarea ionosferei. Doi dintre acesti sateliti sunt romanesti – Robisat 1, respectiv Robisat 2 – si costa aproape un milion de euro. Informatiile culese de ei vor contribui la imbunatatirea semnalului GPS. Satelitii nostri vor urca pana la 350 km si vor inconjura Pamantul de 14 ori in fiecare zi. Durata de viata: 3 luni. Foto: ESA.

Leave a Reply