Uncategorized

Raport preliminar MH370, dialog piloti-ATC

alt

Pe 1 mai, la 55 de zile dupa disparitia zborului 370, Ministerul Transporturilor malaezian a publicat un raport preliminar, cea mai mare cantitate de informatii oferita pana acum. Pe langa documente, raportul include si 5 fisiere audio cu conversatiile piloti – turnul de control.

Inainte de a fi publicat astazi, 1 mai, raportul de 5 pagini a fost trimis, conform reglementarilor in vigoare, International Civil Aviation Organisation (ICAO). La o prima parcugere, raportul nu aduce nimic nou, fiind practic o recapitulare a tuturor informatiilor facute publice din 8 martie si pana acum. In raport, Ministrul Transporturilor din Malaezia recomanda ICAO sa analizeze oportunitatea introducerii unui standard pentru monitorizarea in timp real a avioanelor de pasageri. Tot pe 1 mai, Malaysia Airlines a anuntat ca din 7 mai nu va mai plati camerele de hotel in care sunt cazate, din 8 martie, rudele celor disparuti.

Raportul este insotit de documente legate de incarcatura cargo, detalii despre locurile pe care statea fiecare pasager si o harta cu ruta pe care Boeing-ul 777-200ER ar fi urmat-o, harta realizata pe baza informatiilor primite de autoritatile malaeziene de la investigatori si diferite companii specializate in acest domeniu. Iata tot ce trebuie sa stiti despre acest raport preliminar MH370:

Documentul de 5 pagini
Asezarea pasagerilor in avion
Actiunile luate dupa pierderea legaturii (partea intai si partea a doua)
Conversatii piloti – turnul de control 1, 2, 3, 4, 5.
Date despre incarcatura transportata
Harta cu presupusa ruta urmata de MH370

http://www.youtube.com/watch?v=dx1i4LwuwOY

Leave a Reply