Industry

Qatar Airways, invitat în oneworld

alt

În cadrul conferinței ce a avut loc pe 8 octombrie la sediul oneworld din New York, oficialii alianței au anunțat numele celui mai nou membru-invitat: Qatar Airways.

Conferința de presă a început la ora locală 14:00 și a fost “găzduită” de Willie Walsh, CEO-ul IAG (British Airways+Iberia), Tom Horton, CEO-ul și Președintele American Airlines, respectiv de către CEO-ul oneworld, Bruce Ashby. Așa cum era de așteptat, Akbar Al Baker, CEO-ul Qatar Airways, a fost prezent la eveniment. Invitată să devină parte din oneworld – un proces care va dura între 12 și 18 luni – compania Qatar Airways este prima mare linie aeriană arabă (celelalte două fiind Emirates și Etihad Airways) care se alătură unei alianțe globale.

British Airways este sponsorul Qatar Airways în acest proces de aderare la oneworld. După aderare, Qatar Airways va deveni a doua companie aeriană din Orientul Mijlociu integrată în oneworld, prima fiind Royal Jordanian, care a aderat în 2007. Compania arabă mărește rețeaua oneworld cu 15 noi destinații și 3 țări: Iran, Rwanda, Seychelles. Venirea Qatar Airways va mări la 856 numărul destinațiilor globale deservite de membrii alianței în 159 de țări, unde aceștia zboară cu o flotă combinată de 2600 de aeronave. Asta se traduce prin aproape 1 milion de pasageri/zi (342 de milioane pe an) și mai mult de 9300 de zboruri zilnice, generând încasări anuale de circa 120 de miliarde de dolari.

alt

Leave a Reply