Industry

Promoție și planuri British Airways


Aeronews vă aduce detalii despre cea mai nouă promo
ție British Airways, dar și despre planurile de viitor ale companiei.

Până la 15 decembrie 2011 British Airways oferă upgrade gratuit de la Club World (clasa Business) la First Class. Oferta este valabilă doar pe un tronson al călătoriei. Destinațiile incluse în promoție sunt următoarele: Abuja, Abu Dhabi, Bahrain, Bermuda, Barbados, Beijing, Bengaluru, Mumbai, Buenos Aires, Cape Town, Delhi, Doha, Dubai, Hong Kong, Johannesburg, Kuwait, Muscat, Nairobi, Rio de Janeiro, Sao Paulo, Shanghai şi Tokyo. Oferta este valabilă pentru călătoriile începute înainte de 29 februarie 2012. 

Aeronews a stat de vorbă la București și cu Emil Delibashev, directorul comercial British Airways pentru zona Balcanilor. Am aflat astfel că BA deține peste 70% din piața premium pentru zborurile business București (Otopeni)-Londra (Heathrow). România a fost prima țară din Europa Centrală și de Est unde British Airways a introdus serviciul mobile boarding pass, accentuând astfel importanța pe care BA o acordă țării noastre. 

În ceea ce privește expansiunea flotei, aspect în care compania investește nu mai puțin de 5 miliarde de lire sterline în următorii 5 ani, am aflat că British Airways va primi primul Airbus A380 în ianuarie 2013, urmat de al doilea în martie 2013. Celelalte 10 unități se vor alătura flotei până în martie 2015. De asemenea, British Airways a comandat și 24 de Boeing-uri 787 Dreamliner, primirea primului exemplar fiind estimată pentru ianuarie 2013. Compania britanică are deja în flotă 4 Boeing-uri 777-300ER (prețul unuia fiind de circa 300 de milioane de dolari), altele 6 urmând să se alăture flotei în viitor. 

Emil Delibashev ne-a spus că British Airways are o bază solidă și în ceea ce privește zborurile către America de Nord și America de Sud. Grație parteneriatului transatlantic dintre British Airways, Iberia și American Airlines, pasagerii au la dispoziție 6 noi rute: New York-Budapesta (AA), Heathrow-San Diego (British Airways), Barcelona-Miami (Iberia), Madrid-Los Angeles (Iberia), Chicago-Helsinki (AA) și Gatwick-Cancun (BA). Dacă până acum pasagerii aveau la dispoziție 12 zboruri zilnice între Londra și New York oferite de BA și American Airlines, în prezent numărul acestora a crescut la 15. Practic, între 1 PM și 8 PM există un zbor la fiecare oră către New York. De asemenea, am aflat că Las Vegas se numără printre destinațiile preferate de românii care zboară cu BA. Din cauza cererii crescute pe ruta Londra Heathrow-Las Vegas, aeronavele Boeing 777 au fost înlocuite cu jumbo jet-uri Boeing 747.        


Leave a Reply