Industry

Programul Wizz Pilot Academy lansat si in Romania

Wizz Air anunță astăzi lansarea în România a programului “Pilot Academy”. Acest program oferă tinerilor adulți cu puțină sau fără experiență de zbor oportunitatea de a obține licență de pilot comercial și perspectiva de a lucra ca pilot la Wizz Air.

În cadrul programului, școlile de piloți contractate vor oferi cursuri de înaltă calitate, urmând standardele Wizz Air, în timp de compania va susține cadeții înscriși în program, dacă aceștia dovedesc că îndeplinesc anumiți termeni și condiții, prefinanțând o parte semnificativă a taxelor de școlarizare pentru a le ușura lansarea în carieră. De la început, obiectivul “Wizz Air Pilot Academy” este de a le oferi acelor absolvenți de succes ai programului, angajarea pe poziția de co-pilot în cadrul companiei. Actualul program colaborează cu două școli Tréner Kft în Nyiregyháza și Egnatia Aviation în Kavala, Grecia. Cursurile urmează să înceapă în lunile iulie și septembrie cu Egnatia și în noiembrie cu Tréner Kft.

Programul integrat constă în 750 de ore la sol, 60 de ore în simulator și 145 de ore de antrenament de zbor pe parcursul a 16 sau 21 de luni la una dintre cele mai experimentate școli de zbor partenere Wizz Air. Pe parcursul acestor luni de training-uri introductive, cadeții încep să dobândească cunoștințele necesare și să-și dezvolte abilitățile pentru a-și lansa cariera de piloți la Wizz Air și pentru a sprijini extinderea semnificativă a companiei.

Cadenții care absolvă cu succes programul “Pilot Academy” pot să-și înceapă activitatea la Wizz Air în calitate de Pilot Trainees (pilot în pregătire). După terminarea următoarelor programe Airline Transition Program, Type Rating Course, Line Training, precum și a altor training-uri interne în cadrul WIZZ, ei pot începe să zboare ca și co-piloți în întreaga rețea Wizz Air și pot progresa în carieră. Wizz Air oferă piloților săi șansa dezvoltării rapide și constante a carierei. După intrarea în cadrul companiei în calitate de First Officers, cadeții pot deveni Senior First Officers în termen de doi ani și, după încă doi ani, pot aplica pentru programul de upgrade pentru a deveni comandanți Airbus A320 / A321. Mai multe informații disponibile despre program găsiți pe www.pilot-academy.wizzair.com.

WIZZ oferă, de asemenea, posibilitatea candidaților de a se întâlni personal cu echipa „Wizz Air Pilot Academy” la una dintre zilele Open Days ale programului.

Leave a Reply