Industry

Programul-pilot “Sunt aerofob, dar ma tratez” a ajuns la final

Compania Națională Aeroporturi București (CNAB) a organizat, sâmbătă, 14 noiembrie, sesiunea finală a cursului “Sunt aerofob, dar mă tratez”.

Lansat la sfarsitul lunii august, cursul – o premiera pentru Romania – a urmarit combaterea fricii de zbor de care sufera multe persoane. Sambata, cursantii cu anxietate de zbor au fost pasageri reali ai unui zbor realizat cu un ATR 42-500 TAROM. Participantii au fost asistați încă de la efectuarea procedurilor de check-in, pe toată durata zborului și până la aterizare, de un psihoterapeut, de reprezentanți ai Companiei Naționale Aeroporturi București și personal de zbor cu experiență din partea TAROM. De asemenea, participantii au primit sfaturi si de la Geta Popescu, fosta stewardesa TAROM (interviu), a carei experienta de 27 de ani ca insotitor de bord nu poate fi neglijata. Evenimentul încheie proiectul-pilot de tratare a anxietății în timpul zborului organizat de Compania Națională Aeroporturi București în parteneriat cu TAROM. Cursurile au fost asigurate de o echipă de psihoterapeuți specializați, iar inițiativa acestui proiect a fost determinată de obiectivul declarat al Companiei Naționale Aeroporturi București de a oferi clienților servicii de cea mai bună calitate.

Cursurile s-au desfășurat pe parcursul a șase săptămâni. Sub îndrumarea profesionistă a echipei formate din psihoterapeuții PsyCons, piloți și însoțitori de bord, cei 12 cursanți au fost ajutați să-și conștientizeze cauzele fobiei de zbor, să-și accepte problema și să găsească o motivație pentru schimbare. Progresele au fost vizibile cu fiecare curs, procentajul de reușită a tratării acestei fobii fiind, conform echipei de psihoterapeuți, unul ridicat: două treimi dintre cursanți au reușit nu doar să-și învingă teama, ci chiar să se bucure de cele 45 de minute ale zborului-test. Succesul proiectului-pilot, precum și nenumăratele cereri de înscriere primite de organizatori, ii determină să ia în calcul posibilitatea continuării acestui program de terapie, o decizie în acest sens urmând a fi luată după analizarea raportului cost-beneficiu privind viitoarele cursuri.

foto 3

Leave a Reply