Industry

Primul A380 BA vine în ianuarie

alt

British Airways (BA) va primi primul Airbus A380 pe 13 ianuarie 2013. Compania a comandat până acum 12 exemplare ale super jumbo-ului.

Pe lângă cele 12 A380-uri comandate, British Airways s-a angajat și la 24 de Boeing-uri 787 Dreamliner, primul urmând să sosească tot anul viitor. De asemenea, British Airways trebuie să primească 7 Boeing-uri 777-300ER ca urmare a întârzierilor apărute în cadrul programului Dreamliner. În ceea ce privește clasele de călătorie, BA a investit 100 de milioane de lire sterline în noua cabină First, jumătate din flotă având-o deja la bord.

Vorbind despre premierele companiei, Emil Delibashev – Commercial Manager pe zona Balcanilor și Ungaria, British Airways – a reamintit faptul că în 1995 British Airways a fost prima linie aeriană din lume care a introdus paturi plate la First Class. 5 ani mai târziu, în 2000, tot BA introducea la Business, pe zborurile intercontinentale, fotoliile ce devin paturi plate, produs ajuns la a patra generație în 2012.

După achizițonarea British Midlands International de către IAG Group, pe 19.04.2012, British Airways are 42 de perechi de slot-uri pe Heathrow, cel mai aglomerat aeroport cu două piste din lume. Asta înseamnă o creștere de 8% în capacitatea companiei. Dintre viitoarele rute bmi amintim Leeds, Rotterdam și Zagreb. Totodată, British Airways va zbura la Seul din 2 decembrie 2012. Printre destinațiile preferate de pasagerii români care zboară cu BA din București se numără New York, Miami, Vancouver, Los Angeles, Las Vegas, Houston, Dallas și San Juan (Puerto Rico).

Leave a Reply