Industry

Prima bază regională Air France

alt

În cadrul procesului de reducere a costurilor și dezvoltare a rutelor europene mediu-curier, Air France a ales Marsilia ca prima sa bază regională.

În noiembrie 2010 Air France analiza 4 orașe regionale pentru ca acestea să devină baze regionale. Pe 11 iulie, Air France a anunțat că va opera numeroase zboruri cu plecare din Marsilia începând cu 2 octombrie 2011, aceasta devenind astfel prima bază regională Air France. O strategie similară va fi aplicată altor 3 orașe – Toulouse, Bordeaux și Nisa – din primăvara lui 2012. În total, 54 de noi rute vor fi operate de la bazele regionale, la fiecare dintre ele urmând să staționeze circa 10 Airbus-uri A320 și A319. Conform Air France, noile rute se adresează pasagerilor care pleacă în vacanțe, concedii, etc. Compania se așteaptă ca noile baze regionale să reducă costurile operaționale cu aproximativ 15%.

Creșterea frecvențelor din Marsilia va duce la o sporire cu 50% a numărului de locuri disponibile pe zborurile ce pleacă de aici, estimările Air France vizând un plus de 1,3 milioane călători ce vor trece anual prin acest aeroport. Când toate cele 4 baze vor fi operaționale se așteaptă circa 4,5 milioane de pasageri în plus/an. Din Marsilia vor fi inaugurate 3 noi sectoare naționale – spre Biarritz, Basel Mulhouse și Brest – respectiv 10 internaționale: Atena, Beirut, Casablanca, Copenhaga, Dusseldorf, Eindhoven, Istanbul, Milano Malpensa, Moscova și Praga. Fiecare aeronavă staționată în aceste regiuni va avea două echipaje compuse dintr-un căpitan, un copilot și 4 membri ai echipajului (3 în cazul Airbus-urilor A319).

Leave a Reply