Industry

Premiera europeana: FlyNet pe rutele mediu si scurt-curier Lufthansa

De la inceputul verii 2016, Lufthansa va fi prima companie aeriana din Europa care va oferi acces Wi-Fi la Internet de mare viteza (FlyNet) la bordul avioanelor sale pe rutele mediu si scurt-curier.

Sistemul FlyNet, oferit de Inmarsat, va fi implementat de Lufthansa Technik. Recent, Inmarsat a lansat al treilea satelit si Lufthansa va fi prima companie aeriana care va beneficia de serviciile acestuia. Pe langa conectarea wireless la Internet, pasagerii isi vor putea folosi telefoanele mobile pentru a trimite si primi SMS-uri si pentru transfer de date conform contractului cu operatorul de telefonie mobila. Apelurile vor fi, in continuare, interzise.

Lufthansa a operat primul zbor din lume cu acces la Internet de mare viteza pe 15 ianuarie 2003. Desi tot mai multi pasageri apreciau serviciul, acesta a trebuit suspendat in 2006 pentru ca satelitii necesari nu mai erau operationali. Din decembrie 2010, Lufthansa a reinceput sa ofere Wi-Fi la bordul zborurilor lung-curier. De la inceputul acestui an, FlyNet este disponibil pe 106 avioane lung-curier Lufthansa, operatorul german avand cea mai mare flota lung-curier din lume ce ofera acces la Internet.

VIDEO / Impresii de calatorie: A340-600 si 747-8I Lufthansa.

Leave a Reply