Industry

Premieră KLM: o nouă procedură de îmbarcare

alt

KLM Royal Dutch Airlines a introdus o nouă procedură de îmbarcare. Aceasta va fi aplicată zilnic unui număr de 3 zboruri europene cu plecare de pe Amsterdam Schiphol.

Studiile au arătat că pasagerii consideră ineficiente actualele proceduri de îmbarcare. Înainte de a-și ocupa locul, ei trebuie adesea să stea la coadă și apoi să aștepte, în avion, după pasagerii care își aranjează bagajele în spațiile amenajate. De aici apar întârzieri și nemulțumiri. Experții au propus deja câteva soluții optime pentru îmbarcare, dar KLM este prima companie aeriană din lume care propune o soluție viabilă și o aplică zilnic pe 3 zboruri europene ce decolează de pe aeroportul Amsterdam Schiphol către Berlin, Budapesta și Helsinki.

În ce constă procedura? Pasagerilor le este dat, la poartă, un număr de îmbarcare în baza locului lor din avion. Când îmbarcarea începe, numerele sunt afișate unul după altul pe ecranele de la poarta de îmbarcare. Drept urmare, pasagerii cu locuri la geam se îmbarcă primii, începând cu partea din spate a avionului. Apoi urmează pasagerii de la mijlocul aeroanvei, respectiv pasagerii cu locuri la culoar. Evident, călătorii cu dizabilități și cei cu copii se vor îmbarca primii, urmați de pasagerii SkyPriority, cărora le sunt oferite numere mici.

Grație noii proceduri, pasagerii își pot aștepta rândul în confortul lounge-ului în loc să stea la coadă. În timpul perioadei-test, procedura de îmbarcare va fi optimizată. În 2014, KLM intenționează să extindă noua procedură de îmbarcare și pe alte zboruri europene și intercontinentale.

alt

Leave a Reply