Industry

Precizari TAROM legate de achizitionarea păturilor

Compania TAROM doreste sa aduca precizari in legatura cu informatiile eronate aparute in presă despre cantitatea si pretul păturilor consumabile achizitionate.

Oferirea acestui produs la bord face parte din politica traditionala de servicii TAROM. Desi necesarul de pături a fost mai mare in trecut, din considerente economice compania a scazut numarul păturilor achiziţionate de-a lungul timpului. Contractul de achizitie a fost facut pentru 6000 bucati (din care au fost livrate pana acum 1500 bucati) si nu pentru 44.000 bucati. Compania a publicat permanent, pe pagina sa de Internet, informatii despre acest proces. Cat priveste pretul de achizitie real/patură, este de aproximativ 10 ori mai mic decat cel vehiculat in presa. Aceasta achizitie s-a finantat din fonduri proprii TAROM.

Păturile sunt distribuite la bordul aeronavelor TAROM pasagerilor Business si – in situatii speciale (copii, bolnavi) – pasagerilor din Economy. Aceste pături sunt, de asemenea, distribuite la cursele charter oficiale (prezidentiale, guvernamentale). Achizitia acestui produs s-a facut prin licitatie deschisa, conform prevederilor Regulamentului de Achizitii TAROM. Mentionam ca demersurile pentru achizitionarea păturilor au inceput in octombrie 2015 si, pana in prezent, au fost organizate trei proceduri de licitatie; doua proceduri au fost anulate pentru ca ofertele primite nu s-au incadrat in prevederile bugetare, ultima procedura a fost finalizata in aprilie 2016. Criteriul de selectie a fost oferta cea mai avantajoasa din punct de vedere economic.

Specificatiile tehnice ale produsului, conform caietului de sarcini, sunt urmatoarele: dimensiuni 100 cm x 150 cm; material moale tip fleece/polar din fibre sintetice ignifugate, cu proprietati antistatice care nu lasa scame; culoare albastru inchis; margini surfilate. Greutate material – 180 gr/mp. Impachetate individual. Compania TAROM este o societate comerciala, finantata din surse proprii, care isi desfasoara activitatea intr-un mediu concurential si care doreste sa pastreze standardele de calitate ale serviciile oferite la bordul aeronavelor sale, din respect pentru pasagerii sai si valorile brand-ului TAROM. Consideram regretabil faptul ca informatiile aparute in presa denaturaza adevarul si aduc prejudicii de imagine companiei aeriene nationale. Foto main.

Leave a Reply