Industry

Pozitia Wizz Air fata de reprezentarea sindicala si petitia celor concediati

Wizz Air răspunde acuzaţiilor false recente privind atitudinea companiei faţă de reprezentarea sindicală şi a informărilor incorecte despre schimbări ale business-ului din România.

Aflam dintr-un comunicat de presa ca Wizz Air respinge acuzaţiile recente referitoare la recunoaşterea drepturilor angajaţilor şi în particular, atitudinea companiei faţă de apartenenţa la un sindicat. Operatorul low-cost sustine ca respectă toate drepturile angajaţilor, inclusiv dreptul de a se alătura, în cazul în care doresc, unui sindicat. De asemenea, Wizz Air crede în comunicarea directă şi deschisă între angajaţi şi management şi în feedback-ul valoros pe care aceasta îl oferă. De cealalta parte, cei 19 angajati carora li s-au desfacut – spun ei – abuziv contractele de munca au initiat o petitie. Aceasta se numeste “Spuneţi STOP practicilor abuzive ale Wizz Air faţă de angajaţii săi” si poate fi consultata / semnata aici. VIDEO: un fragment din emisiunea lui Moise Guran pe acest subiect.

De peste 10 ani, comunicarea directă şi cultura colaborării au contribuit la creşterea rapidă şi profitabilă a Wizz Air şi au făcut din companie un angajator stabil şi atractiv în peste 10 ţări, inclusiv în România. Relocarea recentă a capacităţii, prin mutarea unei aeronave Wizz Air de la baza din Bucureşti către alte pieţe, reprezintă un răspuns la cererea pieţei şi permite companiei să ofere în continuare clienţilor săi cele mai mici tarife. Reducerea de personal rezultată în mod inevitabil a fost regretabilă, însă în conformitate totală cu legislaţia relevantă a muncii.

Afirmaţiile conform cărora angajaţii au fost concediaţi în mod nejustificat în baza apartenenţei la sindicat sunt complet nefondate. Compania este, totodată, dezamagită de faptul că anumiţi foşti angajaţi au apelat la afirmaţii false şi la interpretarea eronată a motivelor legale ale încheierii contractelor acestora. În plus, compania îşi arată îngrijorarea cu privire la faptul că o serie de angajaţi s-au plâns de comportamentul ameninţător şi de intimidare al reprezentanţilor sindicatului, care caută noi membri. Este posibil, aşadar, ca angajaţii să fi pornit propia lor campanie prin care comunică sindicatului că acţiunile sale nu sunt susţinute de mulţi angajaţi din cadrul bazei. În acest caz, acesta este mesajul pe care sindicatul trebuie să-l respecte.

Leave a Reply