Military

Peste 120.000 de spectatori la BIAS 2014

alt

Desfasurat anul acesta pe parcusul a doua zile (din cauza conditiilor meteo), 21 si 22 iunie, Bucharest International Air Show 2014 a stabilit un nou record de audienta: peste 120.000 de spectatori.

Cel mai mare show aerian din România – Bucharest International Air Show & General Aviation Exhibition (BIAS) – s-a desfăşurat sâmbătă, 21 iunie, și duminică, 22 iunie, pe Aeroportul Internaţional Bucureşti Băneasa–Aurel Vlaicu, fiind organizat de Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti, Aeroclubul României, ROMATSA, ROMAERO şi Clubul Sportiv AIBO. A şasea ediţie a celui mai impresionat spectacol aviatic din România a înregistrat un record de audienţă de peste 120.000 de spectatori şi a reunit 120 de aeronave civile şi militare în evoluţii aeriene şi expuse publicului, dar şi peste 150 de piloţi şi paraşutişti de elită.

alt

În cursul zilei de duminică s-a desfăşurat spectacolul aerian din cadrul BIAS 2014 la care au evolat: Baltic Bees, formaţia letonă cu un stil de pilotaj unic în lume, executând manevre artistice de maximă dificultate, Jurgis Kayris, campion mondial la acrobaţie aeriană, Flying Bulls, artişti ai zborului acrobatic, dar şi Luca Bertossio, campion mondial la acrobaţie cu planorul. Pe parcursul evenimentului au evolat, de asemenea, numele consacrate din elita acrobaţiei aeriene a României: Aeroclubul României, Iacării Acrobaţi, TAROM, Hawks of Romania, Vulturii Tricolori, The Pelicans, White Wings, alături de paraşutiştii formaţiei Blue Wings.

alt

La BIAS 2014 au participat profesioniştii din elita Forţelor Aeriene Române, la manşa aeronavelor MIG 21 Lancer, IAR 316 Alouette, IAK 52, IAR 330 PUMA şi C 130 Hercules. Spectatorii au mai putut urmări exerciţiile de poliţie aeriană şi sprijin pentru desant aerian, executate de Forţele Aeriene. Spectatorii au putut vizita, sâmbătă şi duminică, General Aviation Exhibition, unde au fost expuse zeci de aeronave civile, de la avioane ultrauşoare, până la business jet-uri. Totodată, la BIAS 2014, spectatorii au avut ocazia să vadă expuse la sol aeronave MIG 21 Lancer, Spartan C271, un elicopter militar Puma M, precum şi tehnică de luptă: radare, sisteme de lansare a rachetelor sol-aer, etc. În cursul zilei de sâmbătă, în cadrul BIAS 2014, pe Aeroportul Băneasa a avut loc concertul trupei Cristi Minculescu & Nuțu Olteanu super grup.

Felicitari organizatorilor! Stacheta a fost ridicata pentru BIAS 2015.

Mai multe fotografii: BIAS 2014, un airshow la inaltime.
Zbor in formatie: TAROM 737-700 si Hawks of Romania.

Fotografii de la prietenii Aeronews.ro

David Bobby
Cristi Negut
Andrei Olah
Adrian Mocanu
Roman Delia Maria
Botyan Alexandru
Alex Piedemonte
Claudiu Vidu

Ne puteti trimite si voi fotografiile reusite facute la Bucharest International Air Show printr-un mesaj privat, pe pagina Aeronews de Facebook, sau pe email la teodor@aeronews.ro.

alt

alt

alt

alt

alt

alt

Leave a Reply