Industry

Pe 27 mai, Qatar Airways se muta pe HIA

By 12-05-2014 September 8th, 2014 No Comments
alt

Hamad International Airport (HIA), noul aeroport din Doha deschis zborurilor de pasageri pe 30 aprilie, va deveni oficial hub-ul companiei Qatar Airways pe 27 mai.

Situat la 4 km de actualul aeroport Doha International, HIA este construit pe un teren scos, in propotie de 60%, din mare. Initial, zonele A, B si C vor fi operationale, iar aeroportul va putea primi 30 de milioane de pasageri anual. Dupa deschiderea zonelor D si E, Hamad International va avea o capacitate anuala de 50 de milioane de pasageri. HIA propune 138 de ghisee pentru check-in impartite in 5 “insule”: 108 pentru pasagerii Economy Qatar Airways si restul liniilor aeriene, 14 pentru pasagerii First Class Qatar Airways si 16 pentru pasagerii Business Class Qatar Airways.

In prima faza, 41 de punti de contact vor fi operationale pe noul aeroport, numarul lor urmand sa creasca la 65 dupa deschiderea zonelor D si E. De mentionat ca 6 porti sunt dedicate in intregime Airbus-urilor A380, Qatar Airways urmand sa primeasca primul superjumbo pe 31 mai, urmat de inca doua in iunie. Primul zbor comercial A380 Qatar Airways va avea loc pe 17 iunie, spre Londra Heathrow.

Asa cum v-am informat, HIA a fost deschis zborurilor de pasageri pe 30 aprilie, 10 companii aeriene operand in prezent aici: Biman Bangladesh, flydubai, Air Arabia, Iran Air, Air India Express, Yemenia, Pakistan International Airlines, Syrian Airlines, Pegasus Airlines si Nepal Airlines. Modernul terminal de pasageri se intinde pe 600.000 mp si include opere de arta comandate special pentru HIA. Nu lipsesc restaurantele si magazinele high-end, respectiv zonele dedicate: computere cu acces la Internet, spatii unde copiii se pot juca si zone de relaxare. Click aici pentru informatii despre Super Business Class-ul pe care Qatar Airways il va lansa in 2 ani.

alt

Leave a Reply