Industry

Pasagerii Norwegian sunt încântați de wi-fi

Foto: Boeing

Conexiunea wi-fi oferită gratuit de Norwegian Air Shuttle în timpul zborului este foarte apreciată, pe unele rute până la 50% dintre pasageri folosind-o.

Norwegian Air Shuttle a afirmat că serviciul wi-fi oferit gratuit în timpul zborului este foarte popular printre pasageri. Pe ruta Oslo-Geneva, de exemplu, între 40-50% dintre pasageri se conectează și profită de avantajele wi-fi. Alte rute Norwegian Air Shuttle unde wi-fi-ul este popular: Olso-Londra Gatwick, Oslo-Dubai, Oslo-Alicante, Stockholm Arlanda-Londra Gatwick și Stockholm-Las Palmas. Pe 14 aprilie sistemul a stabilit chiar un record, în timpul zborului Oslo-Alicante nu mai puțin de 87 de pasageri fiind conectați în timpul ce zburau la o altitudine de 9.150 de metri. Potrivit companiei, serviciul wi-fi în timpul zborului este gratuit “pentru moment”. 

Directorul IT Norwegian a declarat: “Suntem copleșițit de feedback-ul pasagerilor. Este un serviciu pe care nici o altă linie aeriană din Europa nu-l oferă în prezent, ceea ce ne oferă un avantaj uriaș. În curând, pasagerii vor putea vedea – în timpul procesului de rezervare – dacă aeronava are sau nu conexiune wi-fi.Norwegian a lansat accesul wi-fi la internet de mare viteză în februarie 2011. Din luna mai, Norwegian va oferi wi-fi la bordul tuturor aeronavelor pe ruta Oslo-Stockholm. Până în vară, 11 Boeing-uri 737-800 vor avea internet la bord, urmând ca până la finele anului 21 de avioane să ofere acest serviciu. Norwegian intenționează să introducă wi-fi pe întreaga flotă până la sfârșitul lui 2012. În prezent, Norwegian operează cu 57 de aeronave pe 238 de rute către aproape 100 de destinații. 15 Boeing-uri 737-800 noi, toate echipate cu wi-fi, sunt programate să intre în flotă anul acesta.

Leave a Reply