IndustryParis 2019

Paris Air Show / IAG anunta un angajament pentru 200 de Boeing-uri 737 MAX

Ultima conferinta de presa importanta a zilei a avut loc la ora locala 16:15, cand Boeing si International Airlines Group (IAG) au facut un anunt care i-a surprins pe multi: intentia de a cumpara 200 de Boeing-uri 737 MAX 8 si MAX 10.

La preturi de lista, avioanele valoreaza peste 24 de miliarde de dolari, iar livrarile vor incepe in 2023. Pe langa presedintele Boeing Commercial Airplanes, Kevin McAllister, la ceremonia de la Paris Air Show au fost prezenti si CEO-ul IAG, Willie Walsh, si CEO-ul Boeing, Dennis Muilenburg. Walsh nu a precizat care dintre companiile IAG Group – Aer Lingus, British Airways, Iberia, Vueling, Level – vor primi MAX-urile si cate unitati, preferand sa ofere aceste detalii la o data ulterioara.

Willie Walsh, CEO-ul IAG, a declarat: “Suntem extrem de bucurosi ca putem semna aceasta intelegere preliminara cu Boeing si suntem siguri ca aceste avioane vor se vor integra excelent in flota scurt si mediu-curier IAG. Suntem increzatori in Boeing si asteptam ca MAX-ul sa revina in serviciul comercial dupa primirea aprobarilor necesare din partea autoritatilor de reglementare in domeniu.”

In februarie, Boeing si IAG au anuntat o comanda pentru 42 de 777X.

LIVE from #PAS19 / Boeing and IAG have just announced a letter of intent for 200 #737MAX 8 and -10 valued at more than…

Publicată de Aeronews pe Marţi, 18 iunie 2019

Leave a Reply