Industry

Oficialii Aeroporturi Bucuresti, lobby pentru rute directe spre America de Nord,China,India

alt

Cu ocazia World Routes 2013 (5-8 octombrie, Las Vegas), eveniment de anvergură în industria aviatică, oficialii Companiei Naționale Aeroporturi București (CNAB) au făcut lobby pentru deschiderea unor rute directe din România spre America de Nord, India și China.

Pentru cei implicați în aviație, World Routes nu mai are nevoie de nici o prezentare. “Este un eveniment unde – ca reprezentat al unui aeroport sau al unei companii aeriane – dacă nu participi ori nu ai nevoie de rute noi, ori nu exiști!”, declara pentru Aeronews.ro Valentin Iordache, Directorul de Comunicare și Relații Publice CNAB. Organizată anul acesta în Las Vegas (pentru prima dată în SUA), a 19-a ediție World Route Development Forum a reunit aproape 3000 de oficiali din peste 100 de țări. Altfel spus, 1000 de aeroporturi și 300 de companii aeriene, acesta fiind cel mai mare eveniment de profil și cel mai mare ca număr de participanți de la înființare, în anul 1995.

Obiectivele delegației române – care a participat cu stand propriu – au fost clare: stabilirea de rute directe spre America de Nord și Orient, în special China și India. În plus, delegația CNAB s-a concentrat și pe stabilirea unor noi rute către alte destinații europene. “Aceste obiecte sunt greu de îndeplinit, dar dacă era ușor nu mai băteam drumul până acolo”, a declarat Valentin Iordache pentru Aeronews.ro. “Rezultatele se văd după 6 luni sau chiar câțiva ani. Important este că am vorbit cu toți cei de interes pentru noi! Am avut zeci de întâlniri prestabilite, plus altele aranjate ad-hoc, cu reprezentanți ai companiilor aeriene.”

alt

Într-un interviu acordat Las Vegas Daily / anna.aero, Valentin Iordache afirma: “Chiar ne dorim să relansăm rute transatlantice, destinațiile prioritare fiind New York, Chicago și Montreal. TAROM a zburat către Beijing, dar au renunțat la rută și nu au mai putut să o reia. Totuși, rutele lung-curier nu sunt singura noastră preocupare. Vrem, de asemenea, să deschidem noi rute intra-europene, către nordul continentului. În plus, dorim să stabilim noi conexiuni cu câțiva dintre vecinii noștri, Croația, Ucraina, Serbia și Bulgaria având potențial”, a completat oficialul CNAB.

Operatorii low-cost ar deține cheia operării de noi rute scurt-curier, iar oficialii Companiei Naționale Aeroporturi București sunt gata să le ofere condiții avantajoase liniilor aeriene dispuse să adauge noi rute. Peste doar două zile, pe 17 octombrie, easyJet va reveni în România cu zboruri Londra Gatwick – București. Aeronews va fi prezent la evenimentul de pe Aeroportul Internațional Henri Coandă, de unde vă vom aduce toate detaliile. P.S. Sa fie doar o coincidenta prezenta unei stewardese Emirates la standul CNAB?

alt

alt

alt

alt

Leave a Reply