Industry

OFICIAL: Etihad confirma discutiile cu Alitalia

alt

Numeroasele zvonuri din ultimele luni despre discuții între Etihad Airways și Alitalia au fost confirmate de oficialii ambelor companii aeriene duminică, 2 februarie.

Reprezentanții celor două companii au recunoscut că se află în fazele finale ale discuțiilor, discuții care vor duce, cel mai probabil, la semnarea unui acord prin care Etihad Airways cumpără o parte din acțiunile Alitalia. Așa cum v-am spus și noi în repetate rânduri, Alitalia nu se află deloc într-o situație roză din punct de vedere financiar. Compania a înregistrat pierderi considerabile în ultimii ani pe rutele lung-curier, dar și pe cele europene, unde a pierdut teren în fața operatorilor low-cost.

Oficialii Etihad Airways și Alitalia au declarat: “În următoarele 30 de zile, cele două companii vor determina felul în care va fi dezvoltată o strategie comună care să satisfacă obiectivele ambelor părți. Orice probleme care ar împiedica stabilirea unui business plan adecvat vor trebui rezolvate pentru implementarea acestuia și readucerea Alitalia la profitabilitate sustenabilă.” Așa cum știți, Etihad Airways deține o parte din acțiunile unor companii aeriene precum airberlin, Air Serbia sau Air Seychelles.

Leave a Reply