Industry

O calatorie de tinut minte: cu SkyTeam in jurul lumii

Despre Round The World SkyTeam, singurul tip de bilet care iti permite o calatorie in jurul lumii cu plecare/sosire in Romania, am mai vorbit pe Aeronews. 2014 se termina in curand, asa ca ne-am facut planurile de calatorie pentru 2015!

Inainte de a va arata, pas cu pas, traseul pe care l-am ales, companiile cu care vom zbura si avioanele pe care le vom “testa”, iata cateva date despre biletul Round The World SkyTeam:

– Ai la dispozitie zborurile a 20 de companii aeriene membre SkyTeam – printre care Air France, KLM, Alitalia si TAROM – si poti alege din peste 1000 de destinatii din 178 de tari;
– Poti avea pana la 15 opriri (16 segmente in total), iar aeroportul de plecare trebuie sa fie si cel de intoarcere (in cazul nostru, Bucuresti Henri Coanda);
– Poti petrece intre 10 zile si un an in aventura in jurul lumii.

Si acum, pasii pe care i-am urmat pentru stabilirea traseului si rezervarea biletelor. De mentionat ca sistemul a mers perfect, fara a da erori, rugandu-ne sa facem o noua cautare a zborurilor doar daca in ziua respectiva nu erau disponibile din / catre destinatia aleasa. Pentru ca orice calatorie e mult mai frumoasa in doi, am ales si noi aceasta cifra. La final insa veti vedea si tariful pentru o singura persoana. Asadar:

1. Am accesat aceasta pagina, am confirmat ca vrem sa facem un traseu memorabil si apoi am selectat optiunea 1, citind mai inainte regulile Round The World. Calatoria in jurul lumii trebuie sa urmeze fie directia est-vest, fie vest-est (cum am ales noi). Daca vrei sa vedeti un demo online despre cum functioneaza planner-ul, puteti face acest lucru accesand sectiunea dedicata din stanga-jos. Mai multe informatii despre acest tip de bilet poti gasi aici.

Screen Shot 2014-12-04 at 12.28.03 PM

2. Apoi am adaugat orasele pe care vrem sa le vizitam: Bucuresti (punctul de plecare) – Paris – New York – Los Angeles – Tokyo – Kathmandu – Istanbul – Bucuresti (punctul-terminus).

Screen Shot 2014-12-04 at 12.30.17 PM

3. Ulterior, am fost informati despre lungimea traseului nostru, dar si despre costul estimat al calatoriei (pentru o persoana) valabil pentru Economy Class, optiune pe care am bifat-o la inceput, cand am ales si moneda (EUR – puteti alege si dolari).

Screen Shot 2014-12-04 at 12.32.00 PM

4. Toate bune si frumoase pana aici. A urmat alegerea datelor de calatorie si a optiunilor de zbor. Companiile cu care vom zbura sunt: Air France (Bucuresti-Paris si Paris-New York – A380, vezi impresiile noastre de calatorie cu acest avion), Delta (New York-Los Angeles), Korean Air (A380 intre Los Angeles si Seul, unde facem escala in drum spre Tokyo), tot Korean Air din Tokyo in Kathmandu cu o escala (Boeing 777-200ER pe ultimul segment), respectiv China Southern (doua escale intre Kathmandu si Istanbul – Guangzhou si Urumqi – fapt care nu ne deranjeaza pentru ca ne place sa stam cat mai mult in aer) si TAROM A318 intre Istanbul-Bucuresti. Cu China Southern vom “testa” intre KTM si IST atat Airbus A319, cat si Boeing 757 si Airbus A330.

Screen Shot 2014-12-04 at 12.40.23 PM

5. Urmatorul pas: planner-ul SkyTeam va face un sumar al calatoriei, impreuna cu costurile aferente, dupa care va trebui sa introduceti datele personale pentru cumpararea biletului (sau a biletelor). Daca v-am trezit interesul pentru o calatorie Round The World SkyTeam, atunci spor la planificat si mai apoi la rezervat!

Screen Shot 2014-12-04 at 12.40.50 PM

Leave a Reply