Industry

Noutăți Air France – KLM România

By 30-05-2013 September 8th, 2014 No Comments
alt

Pe 30 mai Air France KLM-România a lansat programul TOP100 destinat celor mai importanți clienți ai grupului din țara noastră. Am aflat, cu această ocazie, și câteva cifre interesante.

Accesul la TOP100 este limitat și se realizează doar pe bază de invitație din partea managementului companiei, element care demonstrează caracterul elitist al acestui program. Membrii TOP100 se bucură de un pachet de servicii personalizate și tratament exclusivist, din momentul efectuării rezervării și până la returul din călătorie. Iată câteva dintre beneficiile programului TOP100:– serviciul de transport gratuit cu limuzina de acasă la aeroport și retur pentru clienții care călătoresc la clasa business pe rute intercontinentale, singurul de acest gen din România;
– un voucher de reducere în valoare de 100 de euro pe care membrii îl primesc în momentul intrării în program și care se aplică la achiziționarea următorului bilet de avion pe o rută intercontinentală;
– o linie dedicată de telefon pentru rezervări sau informații suplimentare;
– posibilitatea de a stabili întâlniri individuale cu un reprezentant de vânzări din partea Air France KLM;
– evenimente dedicate TOP100 Air France KLM;
– accesul la oferte special concepute pentru membrii TOP100;
– serviciul Sky Priority la aeroport în momentul efectuării check in-ului și la îmbarcare.

alt

Cu ocazia conferinței de presă am aflat cifre interesante legate de activitatea Air France KLM în România, respectiv informații legate de noile destinații pe care cele două companii membre SkyTeam le pregătesc în 2013.

În 2012 Air France a transportat 256.100 de pasageri către și dinspre România (o creștere de 6% față de 2011), în timp ce KLM a transportat 260.000 de pasageri (o creștere de 17% față de 2011).

Gradul de încărcare pe cursele Air France a fost de 80.2% în 2012, cele KLM având un grad de încărcare de 86,3%.

Cota Air France-KLM pe piața autohtonă este de 14%. Totodată, Alexandru Dobrescu, Country Manager Air France-KLM România, a declarat: “Cred că suntem singura linie aeriană din țara noastră care are doar români în echipă, de la primul și până la ultimul angajat”.

alt

Programul frequent flyer “Flying Blue” Air France-KLM numără 30.000 de membri în România, ceea ce reprezintă jumătate din totalul membrilor din Europa Centrală și de Est.

Echipa de social media Air France-KLM România este prima după echipa din Olanda în ceea ce privește activitatea, proiectele întreprinse și interacțiunea cu fanii Air France și KLM.

Cu ocazia Freddie Awards 2013, care au avut loc pe 25 aprilie la Washington DC, Flying Blue a fost desemnat “Cel mai bun program de fidelitate din Europa și Africa”, primind și următoarele distincții:

- Cel mai bun program al anului pentru călătorii frecvenți în domeniul transporturilor aeriene;  
- Cel mai bun program pentru membrii Elite;  
- Cel mai bun program de fidelizare prin care se pot câștiga/folosi mile;  
- Programul de loialitate cu cele mai atractive promoții;  
- Air France KLM-American Express: cel mai bun card de credit legat de un program de fidelitate.

Noi destinații Air France în acest an: Kuala Lumpur, Montevideo, Minneapolis/St. Paul
Noi destinații KLM în 2013: Alesund, Manston/Kent, Fukoka.

alt

KLM Royal Dutch Airlines este partenerul oficial al “Amsterdam 2013”, cel mai important eveniment al anului în Olanda. “KLM leagă Amsterdamul de restul lumii prin aeroportul Schiphol. În fiecare an 29 de milioane de pasageri călătoresc cu KLM, iar 9 milioane de pasageri aleg Amsterdam ca destinație”, a declarat Peter Hartman, Președinte și CEO al KLM.

Cele 3 zboruri zilnice operate de KLM pe ruta București-Amsterdam oferă posibilitatea turiștilor de a participa la unul dintre numeroasele evenimente organizate anul acesta la Amsterdam:

– Festivalul Internațional Olandez de teatru, muzică, dans, operă, film și artă (1-28 iunie 2013);
– Aniversarea a 40 de ani de Van Gogh Museum (2 iunie);
– Parada pe canalele din Amsterdam cu ocazia Amsterdam Gay Pride (3 august);
– Turneul de golf KLM Dutch Open (12-15 septembrie);
– 125 ani – Concert aniversar la Royal Concertgebouw Orchestra (3 noiembrie).

Pe 29 mai Air France și KLM au introdus Wi-Fi la bordul a două aeronave din flota lung-curier. Mai multe informații despre acest subiect puteți citi aici. Un studiu interesant despre preferințele pasagerilor atunci când zboară – prezentat in premiera de Aeronews – poate fi consultat aici.

Airbus-urile A380 Air France, 8 la număr, zboară în prezent către New York JFK, Washington DC, Los Angeles, Johannesburg și Tokio. Din 2 septembrie 2013 ele vor fi introduse și pe zborurile spre Shanghai Pudong – de 3 ori săptămânal – respectiv spre Abidjan, Coasta de Fildeș din primăvara anului viitor.

alt

Leave a Reply