Industry

Noul World Business Class KLM + VIDEO

alt

Pe 19 martie KLM Royal Dutch Airlines a prezentat noua clasă World Business (WBC) care aduce, printre altele, fotolii noi ce se transformă în paturi complet plate.

Pentru redefinirea ambianței din noul World Business Class KLM a apelat la renumitul designer olandez Hella Jongerius. Pe lângă noile fotolii ce devin paturi complet plate clasa World Business aduce noi decorațiuni, mochete, perdele, pături și perne. Tapițeria și iluminarea, două elemente importante pentru definirea ambianței, sunt, de asemenea, noi.

alt

Noul World Business Class va fi implementat, pentru început, pe cele 22 de Boeing-uri 747-400 din flota KLM. Primul jumbo jet cu noua clasă World Business va intra în serviciul comercial în iulie 2013. Este de așteptat ca toate cele 22 de aeronave 747-400 să primească noul WBC până în aprilie 2014. Implementarea noii clase World Business pe 15 Boeing-uri 777-200 este programată pentru vara anului viitor.

alt

Compania olandeză susține că noile fotolii ce devin paturi complet plate oferă pasagerilor nivelul optim de confort. Poziționarea scaunelor la bordul aeronavei și panourile despărțitoare dintre ecranele TV asigură un grad mărit de intimitate pentru călători. Aceștia beneficiază și de spații de depozitare pe lateralul scaunelor și sub ecranele TV. Numărul locurilor din noul World Business Class va fi redus de la 42 la 35 pe Boeing-urile 747-400 pentru confort sporit. Noile fotolii Diamond Seat sunt produse de B/E Aerospace.

alt

Noul design al clasei World Business urmărește să ofere pasagerilor sentimentul că se află în confortul propriului cămin chiar și când zboară deasupra norilor. KLM a încercat să facă acest lucru prin utilizarea unor nuanțe deschise și a unor materiale sustenabile, respectiv prin sporirea confortului la bord. Așa cum era de așteptat, noul World Business Class este definit de nuanța albastră tipică KLM. Pentru a obține acel sentiment de confort la bord designerul Hella Jongerius a implementat 5 culori noi în paleta existentă. Este vorba despre maroniu închis, albastru închis, cobalt, gri închis și mov închis.

alt

Sustenabilitatea este un alt aspect asupra căruia KLM s-a concentrat în dezvoltarea noii World Business Class. Din acest punct de vedere Hella Jongerius a căutat noi soluții printre opțiunile disponibile în industria aviatică. Mochetele, de exemplu, au fost produse parțial din uniforme purtate de stewardesele KLM. De altfel, pentru protecția mediului înconjurător KLM reciclează – în parteneriat cu producătorul de covoare Desso – toate mochetele care nu mai pot fi folosite.

alt

http://www.youtube.com/watch?v=_hatT-PHXtQ

Leave a Reply