Industry

Noul livery și logo American Airlines

alt

Pe 17 ianuarie, în cadrul unui eveniment desfășurat la Aeroportul Dallas/Fort Worth, American Airlines a prezentat noul logo și livery (schema cromatică).

Este prima schimbare de look pentru American Airlines din 1968. Noul logo și livery au fost prezentate pe un Boeing 737-800, compania publicând imagini și cu Boeing-ul 777-300ER cu care va începe să opereze din 31 ianuarie. În ultimele decenii, aeronavele AA au fost ușor de recunoscut grație fuselajului strălucitor, în care se reflectau marcajele pistei. Compania a renunțat acum la celebrele dungi albe, roșii și albastre care decorau fuselajul, acestea fiind înlocuite de noul logo și scrisul “American”, cu litere mari, pe fundal gri. “Coada” aeronavei este decorată cu dungi orizontale roșii și albastre, ce trimit la steagul Statelor Unite.

alt

Potrivit oficialilor companiei, noua schemă cromatică a fost adoptată pentru că viitoarele avioane pe care AA le va primi includ și materiale compozite, greu de vopsit în vechea nuanță cromată. De aceea, în cazul noului livery s-a optat pentru vopsea silver mica, soluție care duce mai departe și moștenirea silver bird a companiei. În 2013 American Airlines trebuie să primească aproximativ 60 de avioane noi. Noua identitate AA va fi aplicată și diviziei American Eagle, respectiv programului de fidelitate AAdvantage progresiv, urmând să fie introdusă și pe aeroporturile unde American operează. Ea va fi vizibilă și pe uniformele angajaților, produsele și serviciile AA, respectiv pe site-ul companiei și aplicațiile pentru smartphone-uri / tablete. Pentru mai multe informații accesați aa.com/newamerican.

http://www.youtube.com/watch?v=oZ1tMaI9XMc

Leave a Reply