Industry

Noul Business Class British Airways?

alt

In premiera nationala, Aeronews va prezinta cateva schite ale viitoarei – se pare – cabine Club World, adica Business Class-ul British Airways. Modificarile fata de actualul produs sunt substantiale.

Imaginile provin dintr-un document depus pe 19 mai de British Airways la Oficiul pentru Brevete din Marea Britanie, document care de-abia acum a ajuns in mainile presei. De precizat ca aceste schite ar putea sa ramana doar la acest stadiu, la fel de bine cum ar putea sa fie chiar produsul final, pe care il vom vedea in aeronavele British Airways. Acesta ar urma sa se regaseasca pe A350 XWB, 787 Dreamliner, Boeing 777, Airbus A380 si chiar venerabilul 747, desi ne indoim ca jumbo jet-urile BA vor mai fi upgradate la noua cabina.

alt

Cu un design semnat de firma londoneza PriestmanGoode, noua cabina Club World aduce o modificare majora fata de actualul Business Class: fotoliile de la geamuri nu mai sunt dispuse fata-spate, ci adopta layout-ul “herringbone” 1-2-1, unde fiecare pasager are acces direct la culoar. Si alte companii au adoptat aceasta configuratie: Virgin Atlantic pentru Upper Class, Air New Zealand – Business Premier si Cathay Pacific. Totusi, scaunele late si panourile despartitoare inalte fac ca noul Club World BA sa semene mai mult cu noul Business Class regasit pe Boeing-urile 777-300ER Singapore Airlines.

alt

Conform schitelor, seat pitch-ul variaza intre 106-109 cm, lungimea paturilor complet plate este de 1,88 metri, in timp ce latimea fotoliilor atinge 66,8 cm. O sectiune rabatabila a scaunelor “umple” spatiul dintre sezul si otomanul adiacent pentru obtinerea patului complet plat. In timp ce scaunele de la geam (in prezent: unul priveste in fata, altul in spate) sunt indreptate spre centrul avionului in noua cabina Club World, cele doua scaune din mijloc “privesc” in exterior, spre culoar. Ca si in prezent, ele dispun de un panou despartitor pentru intimitate maxima in cazul in care doi pasageri nu calatoresc impreuna.

alt

Remarcam, de asemenea, existenta unui ecran de dimensiuni generoase plasat in fata primului rand central de scaune, diagonala fiind de 100 cm. O critica adusa actualei cabine Club World British Airways vizeaza lipsa spatiilor de depozitare, lucru de care ne-am convins si noi cu ocazia zborurilor Londra-New York si retur efectuate in toamna lui 2012. Noul design va rezolva aceasta critica, dupa cum se poate observa si din imagini, aducand numeroase spatii de depozitare pentru obiecte de dimensiuni diferite.

Un album complet cu imaginile din documentul British Airways.

alt

alt

alt

alt

Leave a Reply