Industry

Noua uniformă Qantas, prezentată oficial

alt

Pe 16 aprilie Qantas a prezentat noua uniformă a companiei, primul redesign din ultimii 10 ani. Aceasta va fi purtată de 12.600 de angajați începând din luna decembrie a acestui an.

Uniforma a fost creată de renumitul designer australian Martin Grant iar la prezentarea din Sydney a participat si top model-ul Miranda Kerr, ambasador al companiei Qantas. Alan Joyce, CEO-ul Qantas, a declarat: “Noua uniformă ilustrează stilul australian pe plan mondial. Brief-ul de design a fost realizarea unei uniforme unice, funcționale și durabile, potrivită pentru o companie aeriană premium ce operează în Australia și în lume.” La rândul său, Martin Grant a afirmat: “Qantas este un brand cunoscut și iubit în Australia, cu unul dintre cele mai puternice logo-uri pe plan internațional. Inspirația pentru noua uniformă a venit din emblema Qantas – puternicul triunghi roșu și cangurul zburător.”

Martin a creat 35 de ținute vestimentare elegante pentru angajații Qantas de sex feminin și masculin. Noua uniformă se remarcă prin culoarea albastru-închis, prin cămașa albă și prin variațiunile roșului Qantas – roșu-rubin și roz-fuschia – inserate sub forma unor dungi diagonale. Aceste dungi recreează idea triunghiului Qantas și se regăsesc pe sacou și fustă (la stewardese), respectiv pe cravatele bărbaților. 15 tipuri de material au fost folosite pentru noua uniformă Qantas, inclusiv lână australiană pentru costum și bumbac pentru cămăși. Uniforma a fost gândită pentru a asigura confortul necesar indiferent de temperatura mediului înconjurător.

Noua uniformă Qantas

Aproximativ 400.000 vor fi produse
Se vor folosi circa 350.000 de metri de material
35 de stiluri pentru femei și bărbați create de Martin Grant
Uniformele vor fi livrate către 85 de orașe diferite din 21 de țări
15 tipuri de material selectate, inclusiv lână australiană Merino Premium Super Fine

Iata cum a evoluat uniforma Qantas de-a lungul anilor:
http://www.qantas.com.au/travel/airlines/historic-image-gallery/global/en

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

http://www.youtube.com/watch?v=mViKAEXzrOs

Leave a Reply