Industry

Noile fotolii Business Lufthansa

alt

Lufthansa a prezentat noile fotolii Business Class care vor debuta pe Boeing-ul 747-8 Intercontinental “în câteva săptămâni”.

La apăsarea unui buton, fotoliile din clasa Business regăsite la 747-8I se transformă în paturi lungi de 1,98 metri. Lufthansa afirmă că noul produs se remarcă prin confortul excepțional, reglajele intuitive, spațiile suplimentare de depozitare și sistemul in-flight entertainment upgradat. O altă noutate este reprezentată de poziționarea noilor fotolii Business. Acestea sunt dispuse în formă de V, orientate unul spre celălalt în jurul unei axe centrale. Adoptarea layout-ului respectiv satisface una dintre principalele cerințe ale pasagerilor: să stea cu fața spre direcția de zbor. Totodată, configurația în V a permis dublarea distanței dintre două scaune la nivelul umerilor, oferind mai multă intimitate pasagerilor din clasa Business. Ecranele sistemului in-flight entertainment au o diagonală de 15 inci (38 cm), comparativ cu 10,4 inci (26 cm) în prezent.

În 2007 Lufthansa a efectuat un sondaj în rândul a peste 500 de călători frecvenți pentru a vedea preferințele acestora legate de cum trebuie să fie un fotoliu la Business Class. Apoi s-a trecut la dezvoltarea a câtorva concepte cu ajutorul unor experți celebri în ergonomie, designeri și producători de scaune. În anul 2010, timp de 8 săptămâni, aceste propuneri au fost testate pe ruta Frankfurt-New York. În total 1349 de pasageri și echipaje special alese au evaluat prototipul pe zborurile LH 400 și LH 401, analizând ușurința în utilizare și stabilitatea tehnică. În următorii ani, aproape 3 miliarde de euro vor fi alocate pentru îmbunătățirea produselor oferite pasagerilor. Implementarea noilor produse pe întrega flotă Lufthansa lung-curier, de peste 100 de aeronave, va dura 4 ani (estimare).

 {yoogallery src=[/images/stories/martie2012/9/galerie/]}

Leave a Reply